Från bandyskola till morgonbandy!

Älskade bandysport! Svårt att förklara men för alla er som vet, bandyn är världens härligaste och finaste idrott.

För min egen del finns det massor av härliga minnen att delge er; bandyskolan med LOS1 på åttiotalet, SM-slutspel i snöhögar på Vinterstadion, Röda nystanet, första poängen för distriktslaget i Västanfors, Lillkyrkas gäng som inte hittade rätt division att lira i, 33 raka SM finaler2 eller BBB projektet3som gav ÖSK Ungdom en riktig nystart med ungdomsbandyn, tack (Göran) Kring, Gudmund (Knutsson) och (Christer) Blohm.

Men jag hoppar över dessa och tänker bjuda in er alla till Morgonbandyns på Behrn arena, värld. Vi startade denna fantastiska verksamhet för 11 år sen, alla som vill är välkomna oavsett ålder eller kunskap. Kl.07.00 varje fredag skrinnar vi ut på den nyspolade bandyisen på Behrn Arena. När vi började fick pingvinerna och isbjörnarna vara med så att vi fick ihop fullt lag att lira 3 mot 3 och i bästa fall 4 mot 4, men allt eftersom ordet spreds mellan likasinnade, så är vi idag ett 30-tal lirare som är med i gänget.

Peter Johansson, till höger på bilden under ett morgonbandypass.

Några exempel på utvecklingen på isen:

• Sebbe från Kanada dyker upp och kan knappt stå på grillorna, han tar hjälp av isbjörnarna och alla oss andra och idag kommer han med sitt största leende och åker åttor kring oss alla och i fredags gjorde han dessutom ett avgörande mål om nu det är viktigt??

• Till en början kom Tönnies och Roffe med västar i en färg och lite kaffe. Idag har vi härliga partners som förser oss med Sportklubbsfärgade bandytröjor och frukosten efter fighterna intas i restaurangen med utsikt över bandyisen. Dessutom är flertalet av våra tröjpartners numera även viktiga partners till Sportklubben och vi lirare är medlemmar i klubben.

• Skribenten Köttis har p.g.a. sin sargade kropp gått från att alltid sätta nystanet i krysset till att lära upp Lasse att sköta skrivandet på vår Facebook-grupp med bravur.

• Vi har tagit oss igenom covidsäsongen med den äran, vi fick lira en gång innan hallen stängdes, men tro’t eller ej, fyra fantastiska soluppgångar hann vi med på Hjälmarens is i våras, underbart och mycket nostalgi.

Vill du prova på är du mer än välkommen! Vi är i ålder från 17 till 72 och vi älskar denna fantastiska idrott!

/Peter Johansson, medlem i Sportklubben från 1974.

1 LOS = Lars-Ove Sjödin, världsmästare i bandy och ÖSK-legend
2 Antal finaler författaren sett på plats
3 Bättre, Bredare Bandy