Fortsatt spännande satsning på dambandy

I ÖSK:s regi startade man under förra säsongen upp ett dambandylag. Något som fick bra respons i regionen och som lockade till sig såväl gamla som helt nya bandyspelande tjejer.

 

Webredaktionen tog ett snack med styrelsens sektionsansvariga för dambandyverksamheten, Jolin Rolandsson.

Hur går tankarna inför vintern?

– Under denna säsong fortsätter vi vårat arbete kring att utveckla en flick- och damverksamhet i klubben. Vi befinner oss fortfarande i en typ av uppstartsfas och kommer att fortsätta på samma spår som förra säsongen. Det kommer att erbjudas 1-2 träningspass i veckan där fokus ligger på att anpassa träningarna för alla. Tjejerna i damlaget är i spridda åldrar och har alla väldigt olika erfarenhet av bandy och därav följer väldigt olika ambitioner. 

Hur gör ni för att att alla skall få ut det man önskar av sitt bandyspelande givet att vissa som du själv, spelat i Allsvenskan, medan andra kanske testar på bandy för allra första gången?

– För att möta alla tjejers behov på bästa sätt så kommer vi att fortsätta samarbetet med VAIK (Västerstrands AIK). Detta möjliggör extra träningar i Karlstad för de tjejer som är intresserade av det samt seriespel i landets näst högsta damserie. För de som inte känner sig redo för seriespel så finns förhoppningsvis möjligheten att testa på matchspel för första gången ändå, detta i form av en utvecklingsserie i mellanSverige och Stockholm. Ambitionen där är att erbjuda tjejer matchspel utanför serierna i hopp om att främja utveckling och tillväxt för sporten vilket vi i ÖSK tycker är jättebra. Alla skall få möjlighet att spela bandy oavsett grundkunskaper och ambition.

Hur ser visionerna ut framöver?

– Om vi ser framåt så hoppas vi att kunna hitta fler som vill intressera sig för denna underbara sport och på något sätt bidra. Vi söker tjejer som vill testa på bandy men även personer som vill vara med kring laget och hjälpa till på valfritt sätt. 

Är du nyfiken på vår verksamhet så hör gärna av dig. Alla är välkomna, inga förkunskaper krävs, du sätter själv din ambitionsnivå!

Kontakta oss på oskbandy1908@gmail.com eller ring oss på 070 – 344 14 68 så berättar vi gärna mer om vår verksamhet.

Bilden i artikeln är lånad från Nerikes Allehanda som förra säsongen uppmärksammade Jolin och dambandysatsningen i ÖSK:s regi.

Den artikeln hittar du här.