Första E-18 derbyt på 12 år

Knappt har krutröken lagt sig innan det är dags för en ny match av högoktanig karaktär i herrarnas elitserie i Behrn Arena. Imorgon tisdag spelas det första E18-derbyt på närmare 12 år i Örebro.

En klassisk match i bandysverige som rör upp mycket känslor hos såväl spelare som supporters. Men det var som sagt länge sedan matcherna spelades nu så det återstår att se hur mycket av den gamla rivaliteten som finns kvar.

Västerås vann sin premiär mot Bollnäs med 5 – 1 i en match där siffrorna hade varit större om inte Örebroaren i Bollnäs mål, Erik Persson, prickat in storformen lagom till genrep och elitseriepremiär. VSK storsatsar i år för att på allvar kunna utmana Villa med flera i den absoluta toppen och har plockat in spetskvalitet från konkurrenterna i form av Viktor Spångberg och Tobias Holmberg. Man har också fått hem Martin Landström från proffsspel i Ryssland. Tre mycket profilstarka värvningar som ger adderad tyngd till ett redan starkt lag. Enda akilleshälen hos VSK är väl egentligen att an inte har råd med några bortfall i försvaret, där är man lite tunnare i truppen. Laget tränas av FK Michael Carlsson och innehåller i övrigt bl.a. talangen Kasper Sandgren och rutinerade Henrik Kjellsson i målet.

Örebro har lagt premiären bakom sig. Det är aldrig roligt att förlora och det med stora siffror men när Villa är så pass bra samtidigt som Örebro inte riktigt levererar på en nivå man har kapacitet till, ja, då blir siffrorna stora. Sådan skillnad är det och det är inte konstigt när man ser till omsättning och storlek på klubbarna. Alla vet att det kommer att bli olika skikt i serien. Örebros mål är att etablera sig i Elitserien. I matchen mot Västerås handlar det framför allt om att hitta tillbaka till den nivå man har inom gruppen. Att steppa upp ett par nivåer och inte bjuda på enkla misstag som VSK kan utnyttja. Vi vill se en högre aggressivitet i spelet och att man är mer fysiska, det kommer att krävas i varje match.

I Örebro återfinns fem spelare med ett förflutet i VSK. Bröderna Simon och Robin Folkesson har många framgångsrika år i VSK bakom sig i karriären. Tomas Knutson har varit där likaså. Och så Martin Flodström och Emil Juhlén, båda med VSK som moderklubb och där Emil så sent som förra säsongen spelade för just Västerås i Elitserien. Det blir så klart speciellt att stå på motsatt sida för dessa spelare imorgon. Örebro är taggat på revansch, det är en häftig bandyfest och ett hett derby som väntar, så ta er ner till Behrn Arena imorgon, häftigare bandymatcher än denna blir det svårt att få se i Örebro i år, var så säkra!

Matchen följer du så klart på plats men om du mot all förmodan inte har möjlighet till det så sänds matchen på Sportbladet PLAY. Du kan även följa matchen live på Elitrapport.