Förlust mot Broberg borta

Efter en mardrömslik start på matchen med 0 - 3 efter sju minuter orkade aldrig Örebro resa sig, men man åker från Söderhamn med en stark andra halvlek i bagaget, men poängen blev kvar i Hälsingland, tyvärr.

 

– Man blir oerhört frustrerad, riktigt jävla förbannad faktiskt, att vi inte kan vara på tå i inledningen. Det kan inte vara särskilt kul för dom som åkt ända till Söderhamn en vardag för att stötta oss. Första halvlek är inte alls bra, som tur var höjde vi oss rejält i andra halvlek och fick in fem baljor, men då var ju matchen i princip redan avgjord. Det känns onödigt men vi får ta med oss att vi vinner andra halvlek och att vi gör fem mål där till fredagens hemmamatch mot AIK, den sista som elitserielag på hemmaplan för den här gången summerar Johan Allansson.

Nej, Örebro fick en mardrömsstart. Det var öppen gata i djupled på egen planhalva i första halvlek och redan efter sju minuter ledde hemmalaget med 3 – 0 efter att ha satt upp ett antal spel i djupled. 3 – 0 målet kom visserligen på hörna men det först efter att en utmärkt Joakim Bergqvist räddat ett friläge. Örebro kändes inte påkopplade och hade stora problem att fånga in Brobergs vassa anfallare Jonas Engström och Martin Söderberg. De rev stora hål i djupet och efter 15 minuters spel hade Kimmen i mål räddat ytterligare två rena frilägen. Därefter får man lite bättre träff defensivt under en 20-minuters period men har svårt att skapa något konstruktivt i anfallsväg. Det blev väldigt mycket sida till sida och det raka spelet uteblev. Örebro skapade några hörnor framåt men dessa förblev resultatlösa och hemmalaget hann göra två mål till innan halvtid.

– De rivstartade matchen och vi var inte riktigt med. Jag tycker inte riktigt vi gjorde det vi bestämde före matchen. Vi gav Broberg för mycket ytor och sen gjorde vi något tekniskt misstag också säger lagkapten Sebastian Eriksson som fortsätter; Vi snackade ihop oss och bytte någon position. Vi vann den andra halvleken och det får vi vara relativt nöjda med. Vi spelar för vår heder och alla matcher innebär viktig erfarenhet och rutin för många spelare inför framtiden summerar Eriksson.

Ja, även ifall Broberg inledde andra halvlek bäst när Jesper Öhrlund gjorde 6 – 0 på moderklubben Örebro, så skulle det bli betydligt bättre. Efter målet som skapade en hel del irritation och ilska i leden, så lyfter Örebro upp spelet, går mer rakt på, och det var också så man skapade den hörna som Filip Bergman sköt i mål fram till 6 – 1 i den 57:e matchminuten. Det är möjligt att Broberg här slog av något på takten men faktum kvarstår att Örebro gjorde många saker mycket bättre. Man blev tightare och jobbade mer tillsammans på egen planhalva och spelade ett mycket rakare spel när man gick till attack. Man spelade också betydligt enklare och större och det öppnade upp en hel del ytor. Vilgot Sjölander visade vilja när han snappade upp en felpass, fick iväg ett bra avslut som det blev retur på där Vilgot var först på bollen och avslutade säkert ensam med Max Bergström i Brobergs mål.

Mellan minut 66 och 69 levererade sedan Emil Juhlén två vackra mål från sin position ute till vänster, det första efter ett mycket fint Örebroanfall där Bergman serverade Juhlén en macka. Det andra målet, 6 – 4 reduceringen, var ett väl avvägt avslut i bortre. Inte långt därefter tar sig Vilgot Sjölander igenom efter en fin aktion ute till höger och blir nedriven inne i straffområdet. Vad som såg ut att vara en straff dömdes som liggande spel och istället ställde hemmalaget om och Jonas Engström gjorde 6 – 0 med ett kanonskott i krysset. Dryga minuten senare gjorde nämnde Engström också 8 – 4 när han gick i djupet och blev serverad en flippass av Adam Wijk. Skull det ha blivit någon som helst nerv i den här matchen hade man behövt få med sig en straff i situation med Sjölander strax innan 7 – 4 målet.

Örebro gjorde matchens sista mål fram till 8 – 5 på frislag när Victor Janérs pangade upp ett fint skott i bortre krysset. Strax därefter blåser domaren av matchen efter att Theo Lewerin täckt ett skott som träffade olyckligt på sidan och gav ett blödande öra och huvudvärk på köpet. Som tur var gick det bra med Theo och han är redo att täcka nya skott på fredag mot AIK. Det är svårt att efteråt inte plussa Brobergs anfallspar Jonas Engström och Martin Söderberg. Dom står för sex mål ikväll och innebär målgaranti i varje match för Broberg. I Örebro är Joakim Bergqvist bäste spelare och han håller nere siffrorna i första halvlek där det lika gärna hade kunnat stå 8 – 0 efter 45 minuters spel.

Tränare Niclas Holmgren summerar matchen på följande sätt efteråt;

– Bedrövlig start med 0-3 efter 7 min. Vi är inte riktigt där och även fast vi står lite lägre så får dom spela rakt igenom oss. Starten på andra är tyvärr också dålig men efter timeouten blir vi lite bättre. Synd att vi inte får med oss en straff vid ställningen 6-4 utan istället gör dom två mål på 47 sek. Vi får ta med oss att vi vinner andra halvlek och gör trots allt 5 mål där på 45 minuter. Nu blir det vila och sen hoppas jag att vi kommer taggade till säsongens sista hemmamatch.

Matchfakta

PLAY: Höjdpunkter från matchen