Förlust efter svag insats mot Nässjö

Örebro förlorade lördagens bortamatch mot Nässjö med 4 - 7 (1 - 2), efter att hemmalaget taktiskt manövrerat ut gästerna.

– Det är inte bra just nu. Vi får inte till det framåt och bakåt går ju nästan allt in idag igen. Det är jobbigt mentalt men det är bara vi själva som kan ändra på det. Det har trots allt bara gått tre omgångar och börjar man stirra sig allt för blind på inledningen är man ute på djupt vatten summerar Johan Allansson i Örebros ledarstab.
Nej, Örebro fick inte alls till det i lördagens match i Stinsen Arena mot ett bra och effektivt hemmalag.
– Vi förlorade mot ett bättre lag. De är bättre både inställningsmässigt och på varje position. Vi förlorade välförtjänt kommenterar Simon Folkesson och fortsätter;
– Det var en tuff match men det var inte det vi förlorade på. Vi var för dåliga. De stod lågt och det har vi problem att lösa. Vi åkte mycket skridskor idag och ville väldigt mycket, men vi åkte helt fel. Vi blev jagande och fick slita väldigt mycket för att göra mål. Samtidigt fick de göra väldigt enkla mål, det blev frustrerande.
I en tempofattig första halvlek med väldigt få chanser värda namnet, fick hemmalaget in två mål via Örebrospelare, det första ändrade riktning på en försvaret och ställde Sebastian Lundgren i ÖSK målet. Det andra på en hörnvariant i snäv vinkel från höger tar i någon huvud/axel och studsar upp i taket. Nässjö hade en sån dag idag, men tur är också något man förtjänar. Hemmalaget spelade smart och kontrade på Örebro, hade hög effektivitet och behövde inte förta sig i försvarsspelet. Man spelade enkelt och hade en tydlig taktik som föll väl ut.
Örebro fick ändå in en reducering till 2 – 1 när Alex Adeheimer svarade för en fin prestation och hittade Jakob Sjölander inne i straffområdet där Jakob säkert satte bollen till höger om Jesper Cimen i hemmamålet. Där och då kändes det som att Örebro skulle kunna vända på det i andra. Istället åker man på ett mål i baken direkt när en hörnretur går rakt ut till en Nässjöspelare som sätter bollen i nät. Örebro reducerade ganska omgående via ett mycket fint hörnavslut av Victor Janérs och det kändes som att Örebro var på gång.
Men där och då dödade Nässjö det hoppet ganska omgående när man straffade Örebro monumentalt när laget gick framåt med mycket folk och tappade boll. Låt gå att baklängesmålen bitvis var billiga, Örebro hade slut på soppa och lördagen blev inte roligare än så här den här gången.
– Vi behöver inse att vi alla är försvarsspelare där ute och målvakterna behöver hitta nivån från försäsongen igen. Vi vet hur vi vill spela, ändå gör vi inte så som vi har sagt, så vi har en hel del att jobba med vid ritbordet summerar Robin Folkesson.
Nästa hemmamatch är kommande fredag när det är klassikermöte mot Falu BS  fri entré då varför det inte finns några ursäkter att inte dyka upp på plats!