Ett Åby/Tjureda på jakt efter formen

På lördag spelas omgång 2 av Bandyallsvenskan när Örebro tar emot småländska Åby/Tjureda hemma i Behrn Arena. En match som av många på förhand tippats som ett riktigt hett toppmöte.

Gästerna från Småland letar dock efter formen för tillfället efter att ha förlorat tre raka matcher. 2 – 9 mot Ljusdal och 1 – 4 mot TB Västerås i Supercupens slutspel och 3 – 5 i seriepremiären hemma i Eriksson Arena mot IFK Kungälv. Det skall dock sägas att man tog ett stort kliv rent spelmässigt redan i matchen mot TB för att ytterligare utveckla det hemma mot Kungälv.

Där gjorde man en riktigt bra match och hade som förväntat mycket av bollinnehavet. Beroende på vem man pratar med så kan man antigen lägga förlusten på hemmalagets egna misstag eller på att Kungälvs långa spel helt enkelt var riktigt, riktigt bra och oerhört svårstoppat i premiären. Tre av gästernas fem mål hade sitt ursprung i det långa spelet, så där har man en del defensivt att jobba med i plantskolan Åby/Tjureda.

Smålänningarna som annars inför säsongen blivit bitvis sönderkarvade när flera tunga namn försvann till Elitserien. Far och son In-Fa-Lin till Vetlanda och trion Rudell, Tervonen och Quiros till Gripen. Det är spelartapp som skulle få vilken sportchef som helst att gråta sig till sömns. Dock så har man lyckats att rädda upp det hyfsat bra med flera intressanta nyförvärv från Vetlanda där väl Jonathan Svenssons återkomst bör nämnas lite extra. Hans passningsklubba är en utav seriens absolut bästa och den bör man som motståndare ha koll på. Ett stort ansvar vilar på duon Filip Fransson och Philip Lindqvist, som trots uppvaktningar utifrån båda blev Åby/Tjureda trogna även denna säsong. Med dom längst fram har man ett tungt artilleri på framför allt fasta situationer.

Åby/Tjureda är ett bollskickligt lag med bra tempo i spelet. Det blir intressant att se vilken matchplan nye tränaren Johan Svensson satt upp för att försöka sätta stopp för seriefavoriten Örebro i Behrn Arena.

Jusso Tervonen, ett av flera tunga spelartapp inför den här säsongen.

Ett tips är att kolla in gästernas matchställ på bortaplan. Det svartgula stället är seriens i särklass snyggaste matchställ alla kategorier. Kanske bor det en designerguru i denna lilla småländska bandyby där vi framför allt minns Örebros match när Åby/Tjureda gick upp i Elitserien, den sista utomhus där nere, på La Liga tid och inför närmare 1700 personer. Vi minns så klart också mötet i Eriksson Arena för två år sedan när Örebro gjorde 6 – 0 på Åby i andra halvlek och vann matchen med 9 – 2. Hur sjuk var inte den matchen?! Annars konstaterar vi under denna händelserika bandyvecka att AIK nog väldigt gärna hade haft smålänningarnas ekonomi. Dom tronar nämligen ensamma i topp i bandySverige när det gäller eget kapital. Dom äger också Erikssons Arena, smaka på den, hur många tror ni inte drömmer om att ha möjlighet till det i bandySverige? Eller tak över huvudet överhuvudtaget?!

Vill ni läsa en mer detaljerad text om lördagens motståndare så gör ni det i vår motståndarkoll från Supercuphelgen. Den har ni här.