45 starka minuter räckte inte långt mot AIK

Örebro svarade för en riktigt stark första halvlek men det hjälpte föga den här fredagskvällen när man utan bensin blev totalt överkörda i den andra som slutar 0 - 10 och matchen således 3 - 15 efter 3 - 5 i första halvlek.

 

– Det känns som att det här bara händer oss. Vad jag menar är att Rättvik som också är klara för nedflyttning (två placeringar framför oss) har släppt in totalt 19 mål på sina tre senaste matcher mot Villa, AIK och Edsbyn, vi har släppt in 53. Där i någonstans ligger väl svaret på hela den här säsongen egentligen. Sen måste vi försöka att ta med oss den fina första halvleken som nog är en av säsongens bättre och applicera den på sista matchen uppe i Bollnäs, men det är svårt att glädjas åt något en sån här kväll. Jag vet att vi är nere i skiten fullständigt rent mentalt men Tobias Nyberg t.ex. skall inte kunna komma en mot fem och utan större bekymmer göra mål. Det sänder inga bra signaler avslutar en sammanbiten Johan Allansson.

Örebro inledde annars matchen starkt. Stod upp väl mot ett stjärnspäckat AIK och även ifall gästerna gjorde 1 – 0 tämligen omgående så kvitterade Örebro direkt därefter till 1 – 1 när Filip Bergman påpassligt höll sig framme inne i boxen framspelad av Robin Folkesson. Trots att gästerna tog ledningen på nytt strax därefter på ett riktigt skitmål så fortsatte Örebro spela bra, med högt boll- och skridskotempo. Det var länge sedan vi såg laget spela tillsammans på det här sättet, det gäller även det defensiva spelet där man jobbade tillsammans på ett helt annat sätt och dödade situationer ute vid sargerna tillsammans. Man skapade flera halvchanser och några riktigt heta lägen som Victor Birgersson i AIK målet gjorde fina räddningar på. Men det var gästerna som gjorde matchen nästkommande två mål, inte helt rättvist där sett till spelet. Örebro reducerade till 2 – 4 på ett väl avvägt skott av Victor Janérs på en hörnretur.

Tyvärr åkte man på ännu ett skitmål bakåt när Alan gjorde 2 – 5 i 38:e matchminuten. Örebro lyckades dock välförtjänt få in en reducering genom Jakob Sjölander på tilläggstid. Känslan här var att AIK:s ledning i alla fall var ett mål för stor. Örebro svarade för en riktigt stark första halvlek och hade med lite mera skärpa kunnat vara än närmare än dom två målen som det nu skiljde lagen åt.

Därför var det oerhört frustrerande när AIK tämligen enkelt per omgående gjorde 3 – 6. Men man kände ändå ingen form av rädsla för att det skulle bli öppen gata bakåt i det här läget. Faktum är att Örebro kommer upp bra i några anfall och kommer till bra lägen. Men här är några skott precis utanför och på något annat gör Birgersson en riktigt vass räddning. AIK:s 3 – 7 mål kom först i den 67:e matchminuten. Visst hade laget skapat lägen innan det men Sebastian Lundgren i Örebromålet spelade bra och laget slet på som djur i defensiven. Därför var det mer eller mindre en chock när AIK på dryga 22 minuter gick från 3 – 7 till 3 – 15.

Det kändes inte som att dom för den delen slet ihjäl sig, målen bara kom som per automatik. Men givetvis hade dom hjälp av ett tröttkört Örebro som dessutom under den här perioden tappade alla riktlinjer och all struktur i det defensiva spelet. Det spelade ingen roll om det var en mot fyra i attacken, det blev livsfarligt eller mål ändå. Och så skall det naturligtvis inte få se ut. Men kombinationen av trötthet, brist på självförtroende och en del naiva beslut i spelet gjorde att AIK kunde straffa Örebro skoningslöst hårt.

  Första halvlek är väl en av de bättre den här säsongen kan jag tycka. Vi står upp väldigt bra och har bra eget spel. Sen tar dom över direkt i andra och vi blir helt slut. Det var nog orken som tröt känns det som. Vi får inte så långa anfall och då kör vi oss trötta. De får ju hålla i boll hela tiden och till slut får de skörda på det eftersom vi blir helt slut säger Victor Janérs i Örebro.

Nej, att förlora mot AIK är inget att skämmas för. Dom har några av världens absolut bästa spelare. Men det skall inte bli 3 – 15. Men ger du dom ett finger, ja, då tar dom hela handen. Den läxan borde ha varit lärd vid det här laget. Nu får man försöka att ladda om batterierna till säsongens sista match som spelas borta mot Bollnäs. Seger där samtidigt som Tellus förlorar eller spelar oavgjort och man undviker jumboplatsen, det skulle nog kännas väldigt mycket bättre för alla inblandade. Bäst i gästande AIK var Tobias Nyberg och Isac Karlsson. I hemmalaget Örebro är Filip Bergman klart bäst med ett härligt driv.

Matchfakta

PLAY: Se alla målen från kvällens match här

Fler bilder kommer under kvällen på vår Facebooksida i ett matigt matchalbum.