Do or Die – Dag 2

I eftermiddag kommer seriens nordligaste lag, Kalix Bandy, på besök. Men låt er inte luras av lagets genomklappningar de senaste veckorna. Det här är ett kompetent lag med framför allt ett starkt skytte.

 

Nej, Kalix har inte haft det lätt på sistone. Förra helgen tappade man 4 – 1 till 4 – 5 mot Boltic matchens sista 17 minuter. Och igår hade man 3 – 3 mot KVBS borta i halvtid men förlorade andra halvlek med 1 – 8 och matchen med 4 – 11. Men man ska inte låta sig luras av dessa kollapser. Kalix är ett kompetent lag på alla plan. Och man har en av seriens i särklass målfarligaste spelare i Johan Sundquist.

– Vi vet att det kommer att bli en tuff match där vi måste prestera på topp för att vinna. Man får inte slappna av för en sekund, då hugger dom direkt. Vi vill ha chans på kvalspel och då gäller det att vara fokuserade och noggranna över 90 minuter idag, då har vi en bra chans att vinna, helt klart. Det skall bli kul att se om en sån gubbe som Alexander Strand kan bygga vidare på sitt fina spel med massor av energi i dagens match. Han tillför en dimension till i vårt spel säger Johan Allansson, ledare i Örebro.

Det gäller för Örebro att ligga tätt på Kalix anfallare och att man har koll på norrlänningarna på deras fasta situationer. Örebro kommer till spel med samma trupp som i gårdagens segermatch mot Tellus.

Örebro skall fortsätta låta bollen göra jobbet. Man kan bli lite mer noggranna i sitt passningsspel över hela isen, hitta tajmingen och komma i vågor där bollen går som på ett snöre. Kort och gott, bygga vidare på de moment i spelet som var bra mot Tellus.

Matchen sänds som PPV på Bandyplay. Ni kan också följa den via livescore på Elitrapport eller Bandygrytan. Avslag 13:00 i Behrn Arena.