Bra insats i Allsvenska cupen

VAIK/ÖSK:s damlag deltog den gångna helgen i Allsvenska Cupen i Behrn Arena, Örebro.

Det är ett nystartat samarbete på damsidan mellan ÖSK och klassiska Västerstrand som mynnat ut i ett gemensamt damlag som kommer att spela i Allsvenskan södra i vinter. Den gångna helgen gjorde laget sina första matcher tillsammans när man spelade Allsvenska damcupen på ”hemmaplan” i Behrn Arena.

Under helgen deltog sex tjejer från ÖSK tillsammans med tjejerna från Västerstrand och för majoriteten av tjejerna från Örebro var det dom första matcherna på 11-manna plan som spelades. Det nystartade laget gjorde en fin insats i turneringen och tränarna utnyttjade helgen till att spela runt alla spelare och testa dom på olika positioner för att få en bra bild av varje enskild spelare inför seriestarten kommande helg.

Det känns som att spelarna ganska snabbt hittade roller som dom trivdes bra och kände sig bekväma i ute på isen och förhoppningsvis kan alla spelare spela där dom känner sig mest bekväma i vinter. Under helgen har man också haft gruppaktiviteter och bl.a. fått lyfta fram vad man tycker att man personligen behöver träna lite extra på.

Jolin Rolandsson, Norafostrad tjej, nu i ÖSK, summerar helgen som lyckad och tycker att det är oerhört kul att man äntligen får möjligheten att spela dambandy i Örebro. Hon ser fram emot säsongen och att få upp kontinuitet i träning och matchspel.

Resultaten under helgen

Uppsala – VAIK/ÖSK 3 – 2

VAIK/ÖSK – Tranås 7 – 2

VAIK/ÖSK – VSK U 2 – 3

VAIK/ÖSK – Hammarby 1 – 0