BOOM! SKYTTEKUNGEN LINUS DOKTARE KLAR FÖR ÖSK

Örebro SK Bandy vässar anfallet! Bandyallsvenskans storprofil, Linus Doktare, ansluter till laget. Med mål i sikte och en stark poängskörd i ryggen, väntas Doktare förändra spelplanen till ÖSK:s fördel.

Örebro SK Bandy har gjort ett spännande nyförvärv inför den kommande säsongen. Klubben har värvat anfallaren Linus Doktare från Katrineholm. Den 30-åriga forwarden är en av bandyallsvenskans allra största profiler och har varit en pålitlig poängspelare i ÖSK:s antagonist Katrineholm i ett drygt decennium.

Doktares toppnotering av poäng i bandyns näst högsta serie kommer från 2018, när han slog in bollen mål hela 45 gånger, men hann även med att göra 15 assist. Genom åren har han haft en stadig poängskörd och snittat 1,5 poäng per match under sina år i Katrineholm och lämnar sällan isen mållös. Med sin storlek, teknik och sinne för att göra mål blir Linus ett välkommet tillskott till lagets anfallsbesättning.

Sportchefen Johan Bloms kommentar av värvning:

  • Skickliga anfallare med ”målgaranti” är helt klart det som är svårast att knyta till sig. Vi är väldigt nöjda med att vi kunde locka Linus till Örebro i det här skedet av hans karriär, eftersom har varit så synonym med KVBS så var det nog få som såg honom som en spelare som fanns tillgänglig på marknaden. Vi har letat en till anfallare sen Nico lämnade och här tror och hoppas jag att vi hittat helt rätt.
  • Givetvis är han en duktig målskytt, det vet vi om. Men med Linus i truppen så kommer vi bli mer svårlästa och kan spela på flera olika sätt. För att prata ÖSK-språk så är det Lasse Buskqvist-klass på hans spel i luften och att suga i bollarna till sig. Det kommer bli extra användbart när vi spelar utomhus och på bortaplan inte minst.
  • Linus har gjort livet surt många gånger för oss i ÖSK och man har alltid imponerats av honom som motståndare, så det ska bli grymt kul att se honom i Behrn Arena nu och se vad han kan uträtta hos oss. Jag tror att det kan bli en personlig nytändning för honom att byta lag och förhoppningsvis växer han av det.

Vi i ÖSK Bandy hälsar Linus välkommen till klubben!