Boltic vann efter stark 2:a halvlek!

Att möta ett Boltic som nosar på elitseriekval blev för svårt för Ösk!

Matchen börjar lite som förväntat med ett Ösk som verkar vilja visa vilka som har hemmaplan och styr händelserna i början och lyckas också göra 1-0 efter en hörna med medföljande kalabalik där Sebastian Brandt är sist på bollen i mål.

Boltic vaknar till mer och mer och får en straff som Gustav Backman sätter till 1-1 (10:50). Jag uppfattade inte vad som förorsakade straffen men Robin Folkesson blev utvisad för bentackling och möjligen var det orsaken till straffen.

Sedan efter 20:26 gör Ösk ett mål som diskuterades livligt kring. Robin Folkesson blir fälld men lyckas peta iväg bollen som rinner in i mål, det var bara det att domaren blåser en signal för frislag men det bedömdes att bollen var i mål innan signalen tog slut. Svårbedömt, men 2-1 blev det!

Båda lagen försöker men tar ut varandra vill jag påstå ända tills Boltics Johannes Camilton, ja samme Camilton som spelade i Ösk för några år sedan, gör 2-2 (33:52).

Det sista som händer innan paussignalen låter är att Boltic får en straff då Adrian Carlsson försökte stoppa en lyrboll, hoppar och har hög klubba som döms som ”sabotage med avgörande fördel”. Straffen i mål och pausresultat blir 2-3.

Ösk gör en hyfsat bra första halvlek men möter ett vasst Boltic som har hela verktygslådan med till Örebro. Snabba kontringar, bra försvar, bra målvakt, vassa skyttar!

Ösk börjar andra halvlek rätt bra och åstadkommer ett antal hörnor, dock resultatlösa. Då träder han in i handlingen, mr. Målgaranti, Linus Doktare och gör ett fint mål efter pass från Sebastian Brandt.

Nu börjar Ösk-aren i mig hoppas och tro på seger, 3-3 och spelet är rätt bra. Vad händer då??

Jo efter 40 sekunder så gör Jacob Bucht 3-4 (48:49) och man hinner inte ändra på resultattavlan innan Johannes Camilton satt 3-5 varpå Ösk tar time out.

Men vad hjälpte det för 3-6 kom strax därefter (54:23) av Niclas Nyqvist! Ridå!

Nu tappar många både på plan och utanför tron på att komma ifatt. Ösk får åter ett antal hörnor, åter igen resultatlösa. Boltic får en utvisning och det utnyttjar Ösk och Sebastian Brandt som gör 4-6 (72:40). En glimt av hopp tänds, men Boltics Jacob Bucht som med två snabba mål till 4-7 och 4-8 släcker det. Om inte ridån hade gått ner tidigare så gjorde den definitivt det då, gonatt!

Ösk försöker och Filip Bergman dyngar på ett långskott efter pass från Alex Adeheimer snyggt i mål till 5-8.

Boltic var inte nöjda och spelar in ytterligare två mål till slutresultatet 5-10 innan domaren befriande blåser av matchen.

Sett över hela matchen var det ingen tvekan att Boltic vann välförtjänt och kan nog se fram mot kval till elitserien senare i vår. Den nya hallen har tydligen gjort laget gott!

Ösk då? Vad ska man säga? Jag vill påstå att försvarsspelet över hela banan inte var på topp och det duger inte mot ett Boltic som är riktigt bra i år. Tränaren Henrik Lövendahl har nåt fint på g.

Fina är inte delar av Boltics supportrar som skapar bråk varhelst de kommer och de är ökända i bandysverige. Slagsmål innan match och skadegörelse på arenan är vad man får med dessa supportrar. Bandyn klarar sig bra mycket bättre utan sådant!

Nya tag i morgon söndag mot LAIK som idag förlorade mot och i Katrineholm med 6-4.

Två revanschsugna lag som möts i morgon kan man tro!

Text och bild: Lennart Eriksson