Äntligen premiär!

Äntligen! Idrottsvärldens längsta försäsong är över. Tråkiga försäsongsmatcher, cup eller inte, är färdigspelade. Nu börjar allvaret på riktigt, nu börjar tävligen. För säga vad man vill, det är något helt annat med seriepremiär.

 

Det är något helt annat att tävla om riktiga poäng, poäng som i slutändan kan leda till avancemang för vissa och degradering för andra. Men den där tjusningen, att alltid vilja vinna, att alltid ge allt för klubbmärket på bröstet, för lagkamraten, ja, det är något helt annat. Ni som varit i den sitsen, ni förstår. Nu är det bara en sak som räknas – Segrar! Det enda elitidrott handlar om, att vinna! För Örebros del inleds seriespelet med hemmamatch mot nykomlingen från väst, Surte Bandy. En långt från ny bekantskap men det var några år sedan lagen drabbades samman i en tävlingsmatch senast. Örebro är så klart jättefavoriter i matchen, men även till att ta hem hela serien om man ser till hur expertis och tränare tippat inför säsongen.

– Personligen gillar jag det. Det sporrar mig att leva upp till dem förväntningarna. Jag tror också att vårat lag behöver en sån utmaning och vi ska jobba hårt varje dag för att utvecklas ännu mer. Vi har många bra profiler i laget. Precis sådana som behövs för att bidra till rätt mentalitet i gruppen. Vi ska alla bli vinnare. Alla kommer att vilja slå oss. Det är fullt fokus i varje match som gäller. med start mot Surte. Förutsättningarna finns i truppen och det är upp till oss själva att se till att det blir en riktigt rolig säsong kommenterar tränaren Patrik Sjöström.

– För att orka en hel säsong är det viktigast att vi ger varandra energi och har kul tillsammans. För att sedan krydda det roliga så gäller det att vi ställer krav på varandra i vad vi behöver göra och att vi gör det som vi gemensamt bestämmer oss för inför varje match. Följer vi varje matchplan som Holma och Putte sätter upp så vet vi att det är svårt att slå oss kommenterar lagkapten Sebastian Eriksson om vad som krävs för att prestera jämnt över hela säsongen.

I spelarna nedan kan ni se intervjun från upptaktsträffen med Patrik Sjöström samt se vad profilvärvningen Alex Adeheimer har för tankar inför premiären.

 

Vi ses imorgon i arenan. Ladda gärna upp på Östers Krog tillsammans med andra likasinnade. Öppet från 11:00.