Flodström klar för en säsong till

Martin Flodström som kom till Örebro inför den förra säsongen är nu klar för fortsatt spel i ÖSK med ett nytt 1+1-kontrakt.

Martin med sin fysik och kraftfulla skridskoåkning blev direkt en ledande spelare i laget och gjorde 21 poäng på 30 matcher i vintras. Vi är glada att vi kommit överens om en fortsättning i Örebro, Martin som är 29 år gammal har sina bästa år som bandyspelare framför sig och kommer garanterat vara en viktig pusselbit i laget kommande säsong.

– Både klubben och Martin har velat komma överens om en lösning men det har dragit ut lite på tiden då Martin fortsatt är bosatt i Västerås och kommer pendla till Örebro i vinter också, så det var helt enkelt lite logistiska bitar som behövde lösas innan vi kunde komma i mål. Men nu är alltid klart och det känns såklart enormt glädjande att en så här vass lirare väljer att spela vidare hos oss även i Allsvenskan säger Johan Blom, sportchef i ÖSK och fortsätter;

– Jag tycker att Martin helt klart var en av våra bästa spelare förra säsongen, kanske till och med den allra bästa. Han är ett riktigt monster när det kommer till den fysiska biten och en sjukt bra karaktär med sin seriositet att ha i laget. Förra året började han som vänsterhalv men kom i en mer offensiv roll efter jul och där tycker jag han kunde prestera sin bästa bandy. Eftersom Adeheimer kommit tillbaka så är planen att vi ska kunna använda Martin längre upp i banan direkt och det känns riktigt bra. Vi vet att det är en klasspelare vi förlänger med och har stora förhoppningar på att han ska bidra och avgöra matcher för oss i vinter.

– Nu är vi 16 spelare klara till nästa säsong och överlag är vi väldigt nöjda med hur vår silly season har sett ut. Vi har lyckats förlänga med våra tongivande spelare från förra året och även kunnat krydda truppen med fyra nyförvärv (Adeheimer, Nevalainen, Strand, Larsson) som håller hög nivå. Vi har en förhoppning om att kunna kriga i toppen i vinter och nu tycker jag ledarstaben har förutsättningarna klara för det med den här truppen. Det är fortfarande några platser kvar att fylla i truppen och där har tanken att vi ska göra det internt med talanger från vårt U-lag, så man kan nästan säga att vi börjar bli klara med truppen nu avslutar Blom.