Svag andra halvlek banade väg för Edsbyn

Örebro var helt utan chans hemma mot Edsbyn under fredagskvällen. Andra halvlek blev en mardröm och matchen slutade 0 - 11 (0 - 3).

 

Örebro inledde dock matchen fint och hade bra koll på Edsbyn de första 20 minuterna. Här har man också ett skott i ribban framåt och två hörnor som träffar Edsbynspelare i visiret på mållinjen. Edsbyn gör sina tre mål i första halvlek på frilägen. Sedan håller Örebro Edsbyn stången men har svårt att skapa några riktigt heta målchanser efter minut 20 även ifall man äger klart mest boll i första halvlek.

I andra halvlek går Örebro inte alls att känna igen. Edsbyn får en bekväm resa och straffar Örebro med snabba omställningar gång på gång. Mot ett lag med den bredden och klassen blir man straffade obönhörligt om man inte är samlade när dom ställer om. Örebro är lite för övermodiga och går framåt i attacker med lite för mycket folk vilket gör att när man tappar boll så finns det oceaner att ställa om och spela bollen på för Edsbyn på Örebros planhalva. Gästerna saknade Per Hellmyrs och Mattias Hammarström men behövde inte förta sig i andra halvlek för att göra 7 – 0 sista 45 minuterna.

Och nu börjar läget bli jobbigt i tabellen. Lagen ovan på kvalplats och uppåt tar poäng av varandra hela tiden medan Örebro är enda lag utan seger ännu i elitserien. Man har haft svårt att stänga matcher när man haft taktpinnen och ledningen och borde definitivt ha vunnit minst två av matcherna Vetlanda, Bollnäs och Broberg hemma. Men det vill sig inte riktigt just nu och det måste gruppen tillsammans finna en väg ut ur. Framför allt är det spelet på offensiv planhalva som inte riktigt fungerar. Men det är 18 matcher kvar att spela så det är inte kört på långa vägar, men visst, det behöver komma en seger snarast så att man får en självförtroendeboost. Skall Örebro ta med sig något från kvällens svidande förlust så är det matchens inledande 20-25 minuter. Dom är bra och det är så klart oerhört frustrerande för laget att man inte kan hålla uppe den nivån genom hela matchen.

– Första halvlek är helt okej. 0–3 och de gör mål på några få lägen, men vi gör ändå en okej insats. Vi har någon hörna som träffar ett munskydd, något ribbskott också. I andra halvlek vet jag inte vad som händer. Det är nästan ingenting som blir rätt, varken offensivt eller defensivt. Vi kör sönder oss själva, går bort oss och ger dem ett farligt läge i varje anfall. Jag förstår att man kan tappa energi när det blir 0–5 direkt i andra halvlek, men samtidigt måste vi hitta någonting som fungerar. 11–0 hemma ska man inte få stryk med, det är det som skaver. Vi kanske inte ska slå Edsbyn, men vi hade kunnat göra det bra. Men 11–0, det är pinsamt mot de som kommer hit. Så dåligt ska det inte behöva bli summerar Niclas Holmgren, tränare i Örebro.

Matchfakta

PLAY: Höjdpunkter från matchen

Fler bilder från kvällens match: