Formstarkt Edsbyn väntar imorgon

Serietvåan Edsbyn väntar för Örebro imorgon kväll. Ett Edsbyn som är seriens formstarkaste lag och som inte har förlorat sedan omgång 2 när Motala vann med 6 - 2 i Svenska Fönster Arena.

 

Edsbyn är en stark kandidat till att vara ett av två lag på Studenternas i mars. I tisdags vann man toppmötet och Hälsingederby mot Broberg hemma med 8 – 1 och visade att man på allvar vill vara med och slåss om SM-guldet senare i vår. En omöjlig nöt att knäcka för Örebro? Absolut inte!

Men det gäller för Örebro att vara extremt noggranna i allt man gör. Defensiven måste vara tight och tät, desperationen i eget straffområde total. Edsbyn förväntas äga mycket boll så när Örebro har bollen i egen ägo gäller det att agera disciplinerat och med stort tålamod. Med den skicklighet som Edsbyn besitter så gäller det att inte tappa boll på fel ställen så att gästerna inte ges möjlighet att ställa om snabbt och straffa Örebro. Men framför allt handlar det om att visa mod därute imorgon, att vara stora, att inte bjuda på någonting gratis.

Defensiva hörnor har varit Örebros främsta adelsmärke hittills.

I ett profilstarkt Edsbyn har lagkapten Oscar Wikblad en stor roll. Han är en av seriens bästa målskyttar och tillsammans med Mattias Hammarström, åldermannen Jonas Edling, Vadim Arkhipkin och Per Hellmyrs utgör han en ryggrad som få lag i Elitserien kan matcha. Det blir en tuff men inspirerande uppgift för Örebro att försöka neutralisera Edsbyns starka offensiv.

För Örebro kommer de fasta situationerna att bli en nyckel. Man har i grunden väldigt bra offensiva hörnor men har haft svårt på slutet att applicera det på matcherna. Kan man höja sig i detta moment av spelet så utgör man ett mycket större hot för motståndarna i varje match. Även i anfallsspelet gäller det att vara desperata inne i straffområdet något man var riktigt bra på mot såväl Bollnäs som Broberg där man gjorde flera mål på returer. Den typen av närvaro kommer att krävas imorgon när seriens formstarkaste lag gästar Behrn Arena.

I spelaren nedan kan ni höra målvakten Sebastian Lundgrens tankar inför mötet med Edsbyn.

LT-Rör tältet serverar match & dryck från klockan 18:00 – Besök gärna dom innan och under matchen.

Det är också första hemmamatchen där Covidpass krävs för att komma in i arenan. På länkarna nedan har vi samlat all viktig information kring detta.

Allmän info om Covidpass

Frågor och svar om Covidpass

Vi ber alla att vara på plats i god tid innan matchstart så att kontroll av covidpass och tillhörande legitimation löper på så pass smidigt som möjligt utan långa köer utanför arenagången.

Kan du inte vara på plats så sänder Sportbladet matchen. Du kan också följa matchen på elitrapport.