Vi minns tillbaka: Annandagen 2012

Annandagen är lika med bandy i stora delar av idrottsvärlden. För Örebros del smakade Annandagen år 2012 lite extra gott då man besegrade KVBS borta med 4 - 3. Snart är det dags för rivalmöte igen, men först en återblick.

 

Det började inte särskilt bra för Örebro på Annandagen 2012. Kanske hade man immundigat lite väl mycket julmat dagarna innan? då Katrineholm satte 1-0 redan i den tredje spelminuten. Men efter en dryg kvart fick ÖSK en hörna, som Mikael Jansson förvaltade på bästa sätt. Katrineholm skulle dock gå till paus med en 2-1-ledning sedan Martin Grändås givit hemmalaget ledningen. Grändås som för övrigt bodde i Örebro på den tiden.

ÖSK skulle dock komma tillbaka och repade mod i den andra halvleken där man till slut skulle vända dramat och gå segrande ur klassikermötet. Adam Wijk kvitterade till 2 – 2 och sedan satte Jimmy Berglund 3-2 innan Lars Buskqvist elegant gjorde 4-2 yill Örebro. Därefter riktade Örebro in sig på försvarsspel och man gjorde det riktigt bra. Visserligen kom en reducering till 3 – 4, och än en gång var Martin Grändås målskytt. Men målet kom först i matchminut 91. Och kort därefter blåste domaren av och därmed hade Örebro bärgat en av många sköna Annandagsviktorior i klubbens anrika historia.

I och med segern på Annandagen 2012 behöll Örebro serieledningen vilket så klart smakade extra gott i alla gulsvarta supportrars ögon.

På bilden: ÖSK-legendaren Tomas Knutson