”Vi kan absolut störa gnaget”

Imorgon fredag spelas den elfte omgången av herrarnas elitserie. För Örebro väntar bortamatch mot AIK i Stockholm. AIK förlorade derbyt mot Hammarby i onsdags och Örebro förlorade med uddamålet hemma mot Broberg i jämn match.

 

– Det var en tung förlust senast som tog ett tag att komma över av flera olika anledningar. Vi får ändå ta med oss att vi blir bättre och bättre och jag tycker absolut att vi hör hemma på den här nivån. Mot Broberg gör vi det fantastiskt bra i vår defensiv och släpper inte till mycket. Det krävs ju två stycken individuella prestationer i världsklass för att få hål på oss och vända matchen. Vi skall absolut ta med oss det täta och fina försvarsspelet in i AIK matchen. Och vi kan absolut störa dom och skrälla, men det blir oerhört viktigt att vi är disciplinerade och gör rätt saker, tar rätt beslut när vi äger bollen så att dom inte får möjlighet att straffa oss. Kan vi skapa en del hörnor samtidigt som vi är kliniska i våra avslut så kommer AIK att få jobba hårt i 90 minuter säger Johan Allansson, ledare i Örebro.

Tre spelare i Örebro har ett förflutet i Solnaklubben. Filip Bergman, Emil Juhlén och Robin Folkesson. Senast lagen möttes slutade matchen 3 – 3 i Behrn Arena efter att AIK hämtat upp ett 0 – 3 underläge efter att Andreas Bergwall räddat två straffar. Det var säsongen då AIK kvalade sig tillbaka upp i elitserien och spelade sina hemmamatcher i kvalet på Västanfors IP. Nämnde Bergwall är kvar i laget och kanske bättre än någonsin trots sin höga ålder. Han är utan tvekan en nyckelspelare tillsammans med Alan, EP och Nyberg, som varit AIK:s främsta kort så här långt. På slutet har även Kalle Lempinen gjort det riktigt bra. Kort och gott, AIK är ett lag som alla vet storsatsar och man har kapital och spelare därefter. Man skall och bör alltid vara ett lag som går minst till semifinal men man har hackat lite inledningsvis den här säsongen. Å andra sidan återstår det 20 matcher av seriespelet, så det finns gott om tid för såväl AIK som Örebro att vända poängtrenderna.

I Örebro har Simon Folkesson varit precis så bra som han måste för att lyfta laget i spelet. Det är inte många halvor i serien som är bättre defensivt, om ens någon? Ja, hela försvarslinjen har varit riktigt bra länge nu. Vi såg en uppåtgående trend mot SAIK borta och efter det har det blivit bättre och stabilare för varje match och just nu släpper man inte till mycket gratis på egen planhalva. Hela laget är så klart delaktiga i det arbetet och alla har utvecklat sitt defensiva spel mycket, och det är just det som blir nyckeln mot AIK, att sätta defensiven ännu en gång och kanske bättre än någonsin tidigare den här säsongen. Örebro kan spela helt utan press och gå ut och njuta av att spela bandy på absolut högsta nivå i världen. Efter 90 minuter vet vi hur långt det har räckt mot ett utav världens bästa lag på pappret. Men det är ju som sagt på isen det skall avgöras.

Sebastian Lundgren får nytt förtroende i målet mot AIK.

Matchen spelas i Gubbängens skridsko- och bandyhall på Gubbängsfältet söder om söder. Tar du tuben ut till matchen så är det grön linje 18 mot Farsta Strand som gäller, station Gubbängen. Kommer du med bil eller buss från Örebro, slå in Gubbängsfältet på GPS:en. För er som inte kan vara på plats så sänder Sportbladet matchen, länken har du här. Det går också att följa matchen via elitrapport.