”Vi har revansch att utkräva”

Imorgon spelar Örebro hemma mot Stockholmsklubben IK Tellus. I en klassisk fyrapoängsmatch går dom båda lagen upp i ringen för att om möjligt knipa ett litet sista halmstrå i kampen om kvalplatserna i Elitserien.

 

– Vi har revansch att utkräva efter att inte ha varit tillräckligt noggranna i andra halvlek i mötet uppe i Stockholm. En tight och väl samlad defensiv är nyckeln där vi inte chansar för mycket framåt. Tellus styrka är kontringsspelet och att dom sliter som djur så länge dom är med i matcherna. Då har dom en tight defensiv. Jag hoppas att vi kan luckra upp den med ett lugnt och metodiskt spel imorgon där alla är delaktiga, kort och gott skall vi bygga bakifrån. Lägen kommer vi alltid att skapa men det gäller som sagt att inte bjuda på några delikata omställningsmöjligheter säger Johan Allansson, ledare i Örebro.

Gästande Tellus är inne i en turbulent period där merparten av truppen varit smittade av Covid-19 och där man just nu befinner sig i en tuff ekonomisk sist. Något som gjort att dom spelare som ville fick lämna för andra klubbar. Målvakten Jakob Knutsson och målfarlige Marcus Magnusson försvann hem till Småland men i övrigt är truppen intakt såväl som ledarteamet som tillsammans har knutit näven och bestämt sig för att slutföra säsongen utan ersättning, det är klubbhjärta det.

Den stora boven i den här ekonomiska röran är de obskyra hyror som Stockholms Stad tar ut vid evenemang. 15 000 för en hemmamatch plus domar- och ordningsvaktskostnader. Ni förstår själva att vi då hanar på belopp runt 30 000 per hemmamatch och det är så klart inte hållbar om man snittar 100 åskådare per match och dessutom har en mördande konkurrens om sponsorintäkterna i landets huvudstad.

I gästande Tellus är det framför allt Tobias Björkman, Filip Lydén och Marcus Wikman som man bör hålla koll på. Lagets absoluta styrka ligger i omställningsspelet som Johan nämnde ovan och man är rätt vassa i sitt lyftspel. För Örebros del gäller det att spela disciplin och tålamod och hållas nere antalet bolltapp så att man inte ger Tellus möjligheten att spela på det sätt som man vill och är bäst på. Vi räknar med att Örebro kommer att äga mycket boll mot ett lågt Tellus.

I spelaren nedan kan du lyssna på försvararen Theo Lewerins tankar inför matchen;

Det finns ca 220 tillgängliga sittplatser kvar i arenan inför morgondagens match. Se till att klicka er in på vår biljettsajt och säkra era biljetter till denna viktiga hemmamatch. Avslag 15:00 – Vi ses där!