Utmärkt läge att bryta trenden på bortaplan

Örebro spelar imorgon borta mot serietvåan Åby/Tjureda i Eriksson Arena strax utanför Växjö. Matchen i sig saknar knappast dignitet. Örebro behöver bryta trenden spelmässigt på bortaplan för att ha fortsatt god chans på kvalspel.

 

– Vi kommer från en rätt stökig vecka med sjukdomar och skadekänningar. Olyckligt med tanke på matchens dignitet, men man måste gilla läget och älska den möjlighet som matchen ändå innebär säger Johan Allansson och fortsätter;

– Vi skall åka ner och ge dom en riktigt tuff fight oavsett vilka som är tillgängliga. Vi känner inom gruppen att det är hög tid att leverera en stark insats på bortaplan, det är lite nu eller aldrig faktiskt med tanke på tidigare prestationer på bortais. Det gäller att vi sätter defensiven och är täta tillsammans. Chanser framåt kommer vi alltid att skapa och mål kommer vi alltid att göra. Defensiven är nyckeln till seger summerar Allansson.

Lagen möttes i Behrn Arena i början av seriespelet. Då slutade det oavgjort, 6 – 6, efter att Nico Nevalainen kvitterat på straff på tilläggstid. En händelserik match där Örebro dominerade spelet och skapade mängder av målchanser men där Åby/Tjureda höll på att få sista ordet tack vare en närmast dödlig effektivitet framåt.

Nu möts lagen igen, den här gången i Eriksson Arena. Tvåan mot trean i serien. Toppmöte. Slutspelskänsla. Mängder av starka profiler ute på isen och två av seriens bästa spelare i varsitt lag, Jonathan Svensson i hemmalaget och Nico Nevalainen i ÖSK dressen. Vilket drama vi bjuds på och vilken häftig match det kommer att bli.

Det gäller för Örebro att få stopp på hemmalagets vassa offensiva trio i Lindqvist, Fransson och Svensson. I Örebro handlar mycket om att inte tappa för mycket boll på fel ställen så att Å/T kan kontra, ha tålamod i spelet och vårda bollen, döda situationer och spela fysiskt på rätt sätt.

Vi står nu bara dryga dygnet ifrån ett nagelbitande drama som kan komma att avgöra precis allt vad gäller möjligheterna att kvala till svensk bandys finrum, herrarnas Elitserie. Åk ner och stötta laget på plats, ert stöd gör skillnad!

Kan du inte ta dig till Åby så sänds matchen som PPV på Bandyplay. Du kan också följa den via livescore på Elitrapport. Avslag klockan 13:15 imorgon, lördag.