Urstark andra halvlek banade väg för Örebro

Örebro vann onsdagens bortamatch mot Lidköpings AIK med klara 10 - 3 efter oavgjort, 3 - 3, i halvtid. Örebros andra halvlek var en maktdemonstration där man verkligen satte ner foten efter en mindre bra första halvlek.

– Skönt med första bortasegern för säsongen. Vi kan vara så sjukt dåliga när vi inte har energi i gruppen. Vi lyckades putta in det tillsammans i halvtid och i andra halvlek visar vi precis hur bra vi kan vara när alla gör jobbet och är redo att slita arslet av sig för varandra. Andra halvlek är en maktdemonstration och vi fick se killarna leverera allt det vi såg i lördags, då är vi oerhört svårslagna summerar en nöjd Patrik Sjöström direkt efter matchen.

Och nej, precis som Patrik är inne på var första halvlek en riktigt sömnig historia från båda lagen. Tempofattigt, slarvig och oengagerat från båda lagen. Fem av sex mål på fasta situationer borde nog ha varit några färre, men det var skyttebonanza i första åt båda hållen och i synnerhet hörnorna hade en tendens att på ett eller annat sätt leta sig in bakom täck och ibland som på LAIK:s 2 – 2 mål, förundrade spelare. Hur ofta ser man en lobb i bandy och hur ofta går den i en perfekt bana från en ganska svår position in i borte, sjukt var ordet!

3 – 3 i halvtid lämnade de facto mer frågor än svar åt de båda lagens tränare. Men väl i andra halvlek syntes det tydligt att Örebro varit rejält missnöjda med hur man uppträdde ute på isen i den första och det var en total scenförändring sista 45 minuterna. Örebro bjöd på en maktdemonstration och gjorde 7 – 0 på ett i andra halvlek chanslöst hemmalag. Man spelade med ett mycket högre tempo, man åkte mer skridskor, man spelade aggressivt och lät inte LAIK komma in nära det egna målet. Faktum är att LAIK hotade endast vid något enstaka tillfälle i slutet av matchen men då avvärjde en stabil Joakim Bergqvist avslutet med den äran.

Framför allt de offensiva hörnorna fortsätter att vålla stora problem för motståndarlagen. Där har man ett praktfullt vapen inför kommande matcher. Men man bjuder också på flera fina kombinationsspel av hög klass och dessa resulterade i flera vackra mål. Det är svårt att lyfta någon enskild spelare när kollektivet bestämmer sig och går ut och gör det så här tillsammans sista 45, men det går inte att- inte nämna Nico Nevalainen och Victor Janérs. Ständiga energiknippen som alltid gör bra matcher. Idag stod dom tillsammans för 5 av de 10 ÖSK målen. I hemmalaget är Oliver Hellgren den främsta spelaren tillsammans med målvakten Anton Sandsjö. Han fick ett bra träningspass denna onsdagskväll och stod för flera svettige räddningar i framför allt andra halvlek, annars hade siffrorna seglat iväg än mer.

– Jag kan inte vara annat än stolt över killarna. Ibland kan dom se så loja och ointresserade ut men när dom väl bestämmer sig, ja, då vågar jag påstå att inget annat lag rår på oss, nu skall vi hitta den nivån över 90 minuter framöver, det känns faktiskt riktigt, riktigt bra just nu. Nu får vi njuta av lite välförtjänt ledighet efter en intensiv period och sedan ta sikte på derbyt mot Boltic hemma inför storpublik lagom till julskinkan skall griljeras.- Vilka matcher vi har framför oss där kring jul- och nyår, fantastiskt, säger Örebros team manager Johan Allansson.

Matchfakta

I spelaren nedan kan du se höjdpunkterna från matchen