Uddamålsförlust mot Broberg/Söderhamn

Örebro gjorde en mycket stark defensiv insats som så när höll på att räcka till två poäng. Men gästernas poängkung Martin Söderberg avgjorde på egen hand matchen med två klassmål i slutet av andra halvlek.

Örebro såg annars ut att gå mot säsongens första seger långt, långt in i matchen. 1 – 0 gjorde man direkt i matchens andra minut genom Martin Flodström. Bara dryga 10 minuter senare kom 2 – 0 när Robin Folkesson tog ner ett fint lyft från Flodström och inte gjorda några misstag ensam med Hampus Lindén i gästernas mål. Gästerna reducerade sedan i den 18:e matchminuten genom notoriske målskytten Martin Söderberg. Ett vobblande knackskott som ställde Sebastian Lundgren i hemmamålet.

Örebro var det bättre laget i första halvlek, spelade riktigt bra i det defensiva spelet och hade bra tålamod i det offensiva. Dock lyckades man inte riktigt skapa de där riktigt heta målchanserna efter 2 – 0 målet. Farligaste chansen hade istället gästerna på ett friläge som Sebastian Lundgren avvärjde. Annars var det lite utav ett ställningskrig med ett aggressivt Broberg som satte hög press på Örebro. En press som Örebro klarade av bra och samtliga spelare slet heroiskt matchen igenom i försvarsspelet. Vi vet inte hur många skott man täckte i matchen, men många var det, i synnerhet i andra halvlek när man fick försvara sig stora delar av tiden.

Innan det hade dock Filip Bergman tagit emot en passning i djupled och elegant placerat in 3 – 1 i övre maskan, otagbart för Lindén i gästernas mål. Örebro var sedan bara en studs i ribban via en Brobergspelare ifrån 4 – 1, men som så många gånger för ett lag som har lite motgång så vart det återigen motstuds och av situationen blev det noll och intet. Broberg förde spelet i andra och hade mycket boll och Örebro fick inrikta sig på att försvara, något man gjorde med den äran. Fina brytningar, skottäckningar och bra täthet där man inte bjöd på någonting gratis, gjorde det svårt för gästerna att skapa de där riktigt heta målchanserna. Enda farligheten var egentligen ett rent läge i mitten där Lundgren i hemmamålet får upp en hand i bortre krysset och räddar. Därför kom det lite so men chock när Broberg från långt håll med mycket folk i vägen, fick iväg ett chansskott i 82:a minuten genom Örebrofostrade Jesper Öhrlund. Bollen letade sig retligt in intill stolpen och Broberg jagade nu en kvittering.

Något man till slut efter ett massivt spelövertag fick in när Martin Söderberg avslutade elegant med ett skott i första krysset. Oavgjort och matchen såg ut att sluta just det när Söderberg återigen höll sig framme. Han slog in ett elegant volleyavslut fram till 3 – 4 på ett lyft in i straffområdet som luktade chansspel lång väg. Men spelare i zonen som t.ex. Martin Söderberg kan gå osynliga långa stunder och sedan göra de där viktiga och avgörande målen till sitt lags fördel. Han har nu gjort 21 mål och idag avgjorde han i stort sett matchen ensam åt Broberg och det var inte första gången i år det hände.

Örebro var sedan en hörna i ribban signerad Filip Bergman från en kvittering men tyvärr räckte det inte ända fram den här gången heller trots en heroisk insats som man som lag skall vara riktigt stolta över även ifall det så klart är en klen tröst just nu. Fortsätter man att utveckla försvarsspelet så här och blir lite hetare inne i motståndarnas straffområde, så dröjer det inte länge till innan första segern kommer. Bäst i gästerna, Martin Söderberg. I hemmalaget Örebro svarade Simon Folkesson återigen för en mycket stark insats i ett lag där alla skall ges beröm för ett uppoffrande och fint försvarsspel.

I spelaren nedan kan ni lyssna på målvakten Sebastian Lundgrens analys av kvällens 3 – 4 förlust mot Broberg.

Matchfakta

PLAY: Höjdpunkter från matchen

NA:s liverapportering från matchen

Nu närmast i en intensiv period av träning och matcher väntar AIK på bortaplan på Gubbängen på fredag kväll.