Uddamålsförlust borta mot Vänersborg

​Örebro förlorade fredagskvällens match borta mot IFK Vänersborg med uddamålet, 3 - 4, efter underläge med 1 - 4 i halvtid. Vänersborg avgjorde matchen mellan minut 29 och 35 när man gick från 1 - 0 till 4 - 1.

 

– Vi släpper in lite för enkla mål i första, vi måste bli mer rejäla i vår defensiv, mer fysiska. Det är synd att dom får några lätta mål där för jag kan känna att vi har medstuds idag. Vänersborg har en hel del avslutningsmöjligheter i andra men vi styr undan det bra där och Kimmen i mål släpper inga returer. Tyvärr får vi fortsatt slita oerhört mycket för varje mål vi gör. Motståndarna kommer lättare till avslut än vi just nu och när vi inte skapar så mycket så blir våra fasta extremt viktiga. Vi har 10 hörnor idag och träffar väl mål på en, så där måste vi förbättra oss. Kvällens match var ändå ett steg framåt där vi gör 40 bra minuter offensivt. Kan vi bygga vidare på det spelet som alla är trygga i så kommer vinsterna och målen att komma betydligt lättare tror jag säger Johan Allansson ledare i Örebr0.

Nej, det vill sig inte riktigt för Örebro just nu. Men visst var kvällens match ändå något som ger hopp om en ljusare fortsättning. Spelmässigt är man minst lika bra som Vänersborg. Visst, hemmalaget gjorde 1 – 0 på ett fint skott från vänster redan i matchminut 2. Men efter det skapar Örebro två fina anfall med bra avslut ute från höger som Kimmo Kyllönen gör två kvalificerade räddningar på. Halvleken är spelmässigt jämn fram till matchminut 29 när det görs hela fyra mål fram till matchminut 36. Psykologiskt tunga mål att få när man ätit sig in bra i fighten. I synnerhet som man reducerat till 1 – 2 genom Vilgot Sjölander. Simon Folkesson var ett skott i stolpen från att reducera i halvlekens slutskede.

Defensiva hörnor var återigen en styrka i Örebro.

I andra halvlekens inledning har hemmalaget mycket men Örebro har koll på det och styr Vänersborgspelarna till mestadels vinkelavslut som Joakim Bergqvist i målet agerar stabilt på. Örebro äter sig in i halvleken och börjar äga mer och mer boll. Man kommer runt bra på kanterna och skapar flera hörnor. Tyvärr får man inte riktigt till det här och det blir viktigt att man utgör ett större hit på fasta situationer framöver. Det skott som ändå går på mål blir livsfarligt och returen sitter i visiret på en Vänersborgsspelare på mållinjen. Man har också ett skott i ribban, Kimmo gör även någon ytterligare räddning innan han avvärjer ett friläge från Örebro. Där hade man behövt göra mål för att på allvar sätta press på västgötarna. Örebros spelövertag var ändå så pass stort att hemmalaget valde att ta en time out i 75:e minuten när ställningen var 4 – 2. Vänersborg har något fint inspel framför mål efter det och man skall bara lägga in 5 – 2 målet men missar. Istället fortsätter Örebro att efter det äga boll och spela med bra tålamod. Tyvärr kommer reduceringen till 3 – 4 på tilläggstid och den där riktiga nerven i slutet uteblev.

Vänersborg vinner med uddamålet, 4 – 3, i en spelmässigt jämn match. Örebro är återigen bra på defensiva hörnor och släpper idag in ett mål på 10 hörnslag. Bäst i hemmalaget var duon Adam Herou Löf och Ilja Grachev. I Örebro är återigen Joakim Bergqvist tryggheten själv längst bak och tillsammans med Simon Folkesson är han bäste Örebrospelare denna fredag. Nu väntar vila under lördagen, träning söndag och sedan viktig bortamatch mot Tellus på måndag i Stockholm.

– Vi spelar inte så dåligt, men vi släpper in lite enkla mål. Vi känns inte riktigt helt påkopplade faktiskt summerar Vilgot Sjölander.

– Det är en otroligt viktig match, så vi måste ta med oss den här andra halvleken och fortsätta elda på. Vi måste vinna och de måste vinna, så det blir som en final summerar Sebastian Eriksson samtidigt som han blickar fram mot måndagens match.

Örebromålen gjordes denna kväll av Vilgot Sjölander 2 och Jakob Sjölander.

Matchfakta

PLAY: Höjdpunkter från matchen