två nya spelare, Olle Ekholm och Eddy Bergström

Två nyförvärv klara för spel

ÖSK Bandy välkomnar två nya talanger, Olle Ekholm och Eddy Bergström. Med dessa unga och utvecklingsbara spelare siktar laget på toppen av tabellen nästa säsong.

Olle Ekholm och Eddy Bergström heter de två senaste tillskotten till ÖSK Bandy.

Olle är en mångsidig spelare med fina defensiva egenskaper som hämtas in från seriekonkurrenten Katrineholm. Ekholm kan användas både på det defensiva mittfältet och i försvarslinjen, med sin fysik och storlek blir det ett välkommet nyförvärv. Trots att han endast är 21 år gammal så har han hunnit med fyra säsonger i Bandyallsvenskan med just Katrineholm.

Eddy Bergström är även det en ung och lovande spelare, men spelar på de offensiva positionerna. Eddy har Västanfors som moderklubb där han testat på allsvenskt spel, men har senaste två säsongerna tillhört ÖSK:s B-lag där han agerat pålitlig skyttekung.

Sportchefen Johan Bloms kommentar:

  • Det kommer bli en liten nystart till nästa säsong och vi har haft mer rörelse i truppen än på flera år. Därför är det väldigt kul att ge två unga och utvecklingsbara spelare chansen att vara med på tåget. Olle har vi haft koll på en tid och han har imponerat i Katrineholm och jag hoppas att han kan lyfta ytterligare i vår miljö. Det är en rejäl spelare som alltid ger 100%, det är just det som vi fastnat för. Han kan spela på flera olika platser men främst vi honom som back, även om det är upp till tränarna sen att avgöra var han passar bäst in.
  • Eddy är väl värt en chans att i A-truppen efter två fina säsonger med B-laget. Han har varit med nu på försäsongen och visat att han har fysiken för att klara av att vara med. Han är duktig på att vara på rätt ställe när det vankas målchanser och klinisk när läget kommer. Även Eddy är en krigare på isen som också lägger stor vikt vid det defensiva spelet och är en vass skridskoåkare.
  • Med de här två namnen in i truppen så känns den ganska komplett nu med 16 utespelare och två målvakter. Jag tycker vi har fått ihop det fint till i vinter och som jag ser på det har vi helt klart en trupp som kan utmana i toppen av tabellen. Nu är det bara ledarbiten som ska lösas och där jobbar vi på enligt plan och jag hoppas vi kan komma in mål inom några veckor. Grabbarna har semester från den gemensamma träningen fram till mitten på augusti, och fram till dess vill vi absolut ha det klart.

Samtidigt som Ekholm och Bergström är klara för spel så står det tyvärr klart att den tidigare lagkapten och försvarsgeneralen Sebastian Eriksson väljer att avsluta bandykarriären. Vi i ÖSK Bandy tackar Sebastian för alla hans insatser i den gulsvarta tröjan och kan minnas tillbaka med glädje på en fantastisk bandyspelare och ännu finare människa som under sina år i klubben varit enormt uppskattad av alla. Återigen, tack för allt Sebastian! Alltid en av oss.