Toppmöte och 4-poängsmatch i arenan idag

Toppmöte och inslag av 4-poängsmatch, med andra ord känslan av en avgörande slutspelsmatch. Seger för Örebro och man går om Nässjö och upp på kvalplats, seger för NIF och man är tre poäng före Örebro.

 

Då förstår ni vikten av eftermiddagens match och att det är väldigt mycket som står på spel även ifall det är många matcher kvar av serien i en mycket jämn och oviss serie. Örebro är rejält revanschssugna efter mötet nere i Nässjö tidigare, där man stod för en slätstruken insats och gick rakt in i Näsjös fälla. Nässjö tog en av sina enklare segrar där och då och behövde knappast förta sig. Det misstaget lär inte Örebro göra om igen, den lärdom och läxa man fick nere i Stinsen Arena ska man försöka att dra lärdom av i eftermiddag.

– Vi lär inte gå i samma fälla igen. Det har hänt rätt mycket med oss sen vi möttes senast och jag skulle vilja påstå att vi är ett helt annat lag nu än då. Framför allt har våra målvakter hittat nivån och varit väldigt bra och försvarsspelet har också varit på en helt annan nivå. Nässjö kommer att få slita idag för att göra mål. Den stora nyckeln blir dock att vi inte tappar boll på fel ställen så att dom får möjlighet att ställa om på oss som senast. Vi måste uppträda samat i defensiven och spela smart när vi har boll, tålamod blir A och O, kommenterar Johan Allansson i Örebros lagledning.

Nässjö har stått för en stark säsong men vi är inte förvånade. Man har förvisso ett ganska ungt lag men förfogar över ett kvsalitativt spelarmaterial och framför allt trion Kevin Runbom, Pontus Nordström och spelande tränaren Patrik Gustafsson-Thulin, har betytt mycket för det unga laget. I dagarna skrev också målvakten Jesper Cimen på ett nytt kontrakt vilket visar på att spelarna tror väldigt mycket på laget och den satsninig klubben gör. Nässjö är i toppen för att stanna och får ses som en liten favorit i dagens match, det trodde inte många innan säsongen.

Örebro tog en arbetsseger i fredags mot ett Surte som kanske gjorde sin bästa match för säsongen. Som Johan nämnde ovan blir det viktigt att inte bjuda på Nässjö på några möjligheter att ställa om och komma med fart mot ett osynkat Örebro. Vi räknar med att Örebro kommer att ha mycket boll och att Nässjö försöker stänga av ytorna på egen planhalva och tajta till det där, det var nämligen så man nådde stor framgång senast lagen möttes. Men Örebro är ett helt annat lag nu och på hemmaplan är man väldigt trygga i det man gör. Det talar för att Örebro har goda möjligeter att ta två poäng i eftermiddag.

Bröderna Folkesson blir väldigt viktiga med sin attityd och senast nere i Surte var Robin riktigt bra och skapade mängder av fina målchanser med bra åkningar. Det känns som att Robin är på väg att hitta formen på allvar. Alexander Strand och Vilgot Sjölander är tillbaka i matchtruppen. Vilka som får stå åt sidan i eftermiddag i deras ställe låter vi vara osagt. Matchen ser ni så klart bäst på plats, bandy skall upplevas live, men om ni inte har möjlighet att vara i Behrn Arena i eftermiddag så sänds matchen på Bandyplay. Ni kan också följa den på Elitrapport via livescore.

Vi skall försök att få till några PLAY intervjuer med spelare och ledare innan matchen, håll utkik på våra sociala medier.