Storlag i poängnöd på besök

Imorgon tisdag gästar storklubben Hammarby Behrn Arena för match i herrarnas elitserie. Och det är ett gästande storlag med vissa problem, i alla fall om man tittar i tabellen där man jagas av framför allt Rättvik.

 

Hammarby innehar just nu den sista kvalplatsen och har spelat in 15 poäng. Stora del av tiden efter jul- och nyår har trasats sönder av Covid-19 och man har stått över de två senaste omgångarna just p.g.a. detta. Så Stockholmarna som har en helt annan kravbild på sig från supporterleden och partners, kommer relativt utvilade till Behrn Arena imorgon. Visst gjorde föreningen och laget lite av en nystart inför den här säsongen men man har fortfarande flera i Sverige aktade och rutinerade bandynamn som tillför spetskvalitet. Ändå har man inte riktigt fått till det och även ifall man kan reda ut stormen så hade nog ingen på förhand räknat med att man skulle kriga för överlevnad i Elitserien när vi nu går in i februari.

Örebro har siktet inställt på vinst. Det här är en av de matcher där man har störst chans att vinna på förhand, kort och gott, ett av de lag man bör hålla jämn nivå med. Örebro kan gå ut och spela avslappnat och behöver no time what so ever uppträda stressat eller osäkert. Man kan jobba med de grunder man är trygga i och bygga vidare från där. Men viktigast blir så klart som vanligt att sätta en tät och tight defensiv, då kan man hota de allra flesta.

Så ta er ner till hallen och se Sjölanders och dom andra ta sig an Hammarby, det blir en häftig fight!

I spelaren nedan kan ni hör Sebastian Lundgrens take på matchen imorgon;