Stabil seger mot Borlänge

Örebro vann lördagens hemmamatch mot nykomlingen Borlänge Bandy med 7 - 1 (2-0). 

Därmed blev det full pott poängmässigt denna första dubbelhelg i Allsvenskan. Och det var allt det egentligen handlade om den här helgen, att ha 4 poäng in på kontot.
I en ganska avslagen och tråkig bandymatch, det blir lätt så när ena laget lägger sig i knäet på egna målvakten i 90 minuter, vann ändå Örebro komfortabelt efter att ha haft ett bollinnehav på upp emot 80-20. Det är bara för Örebro att vänja sig och ställa in sig på den här typen av matchbild i de allra flesta av matcher. Det var likadant igår och lär se ut så här i många flera matcher under säsongen.
Båda lagen hade spelat match på fredagskvällen och det syntes tydligt bitvis under dagens match. Det var rätt trötta knopparna kroppar vilket så klart påverkade underhållningsfaktorn. Örebro gjorde ändå 1 – 0 per omgående på hörna genom Nico Nevalainen. Men sedan var det en sällan skådad hörnkavalkad vi fick se innan Örebro lyckades få in ett mål i slutet av första halvlek fram till 2-0 genom Filip Bergman.
– Det var inte vår bästa halvlek i en match, en ganska avslagen tillställning. Men någonstans förstår jag spelarna också, det är svårt att möta ett lag som inte bjuder till. Borlänge stod nåt så kopiöst lågt hela matchen. Det visste vi om, och vi blev lite för loja, men vi gjorde sju och släppte in ett och det får vi vara nöjda med.
Ja, det syntes på spelarna när dom gick in i halvlek att dom inte var nöjda och aningen frustrerade över att inte ha gjort fler mål. Men i andra halvlek kom till slut utdelningen när man gjorde tre mål på tre minuter en bit in i andra halvleken. Mycket tack vare att man i andra halvlek lyfte upp spelet något samtidigt som man agerade mer rejält över hela isen.
Örebro gjorde ytterligare två mål och hade bud på betydligt fler. Tyvärr fick man inte hålla nollan efter att Borlänge reducerat på en mycket elegant hörnvariant som ställde allt och alla i Örebrolägret rejält. Men det kan säkerligen Örebrolaget leva med efter full pott på hemmaplan.
En spelare som börjar komma igång på allvar och som kommer att bli väldigt viktig framöver är nyförvärvet Oscar Larsson som fick hela inledningen av säsongen spolierad p.g.a. sjukdom.
– Vi var väl lite trötta från i går, jag vet inte. Men vi hade tålamod, stressade inte upp oss i anfallet och fortsatte köra vårt race, säger Larsson som fortsätter;

– Det har varit jobbigt att komma tillbaka, och jag har väl lite kvar. Men det börjar kännas bra, det börjar rulla på, jag börjar komma in i det. Det är ett stort kliv från division 1 till allsvenskan, men förväntningarna när jag kom till ÖSK var att bli en bättre spelare, att vinna matcher och att göra mål.

Ja, och han har verkligen inlett lovande sen han kom tillbaka från sjukdom. Idag var han Örebros främsta spelare tillsammans med Filip Bergman. I gästerna Borlänge är liberon och lagkaptenen Jacob Erlandsson främste spelare. Placeringssäker och bollskicklig.

I spelarna nedan hittar ni intervjuer med Arvid Karlsson och Sebastian Lundgren och självklart också höjdpunkter från dagens 7-1 seger.