”Skönt att spela elitseriebandy igen”

Webbredaktionen tog ett snack med unge Elias Sandholm efter bortamatchen mot Västerås. Elias är en framtidsspelare som tyvärr fått stora delar av elitseriesäsongen spolierad av sjukdom.

 

Elias är en mångfacetterad spelare som kan användas både som försvarare och mittfältare. Han har fått stora delar av säsongen spolierad p.g.a. återkommande sjukdom. Sedan mitten av oktober har han dragits med ihållande problem som hållit honom borta från att få kontinuitet i spel och träning. Elias gick in till den här säsongen med en stark fjolårssäsong i ryggen där han utvecklades enormt.

Han inledde också denna säsong som startspelare i försvaret men fick likt övriga en tung start med 2- 15 och 1 – 10 i de två första matcherna innan han blev sjuk för första gången. Men nog om det, nu är han tillbaka, hungrig och spelsugen och en av de egenskaper som vi gillar mest hos Elias är att han står upp för sitt lag i alla lägen och vågar vara lite småful och fysisk både på träning och match.

Elias, först och främst, din take på gårdagens match mot Västerås?

– Jag tycker att vi gör en riktigt bra första halvlek, både offensivt och defensivt. I andra halvlek får vi några psykologiskt tunga mål emot oss men jag tycker egentligen inte att resultatet speglar matchbilden. Men VSK är ett skickligt lag som tar vara på sina målchanser och straffar oss när orken tryter och vi inte orkar hålla uppe vårat spel.

Hur var det att vara tillbaka på de stora arenorna?

– Det var väldigt skönt att vara tillbaka och spela elitseriebandy igen. Det har varit en tuff tid med sjukdom efter sjukdom, men nu är jag tillbaka och hoppas att jag håller mig frisk resten av säsongen nu. Nu är jag grymt taggad på att köra vidare i Örebro och försöka bidra med det jag är bra på.

Du var utlånad några matcher till Allsvenska Boltic, nyttigt?

– Precis. Jag fick spela tre matcher med Boltic för att få tillbaka matchtempot i kroppen och jag känner själv att det gick bra och att jag kunde bidra med mina kvaliteter. Det gick också bra för oss som lag i dom här matcherna där vi bl.a. vann mot Ljusdal hemma. Jag fick en ganska stor roll med mycket ansvar på deras mittfält och det passade mig perfekt.

Stor skillnad mot elitserien?

– Ja, skillnaden är minst sagt tydlig. Allsvenskan är absolut ingen dålig serie, men elitserien är en annan nivå där den stora skillnaden egentligen är att alla lag har riktigt bra spelare på i princip varje position jämfört med allsvenskan där några få lag har max 4-5 spelare som håller riktigt hög klass.

Stort tack Elias och lycka till på onsdag mot Sirius på klassiska Studenternas i Uppsala!

– Tack! Vi skall göra vårt bästa för att skrälla.