Simon Folkesson klar för spel!

SM-guldvinnaren och landslagsspelaren Simon Folkesson förlänger kontraktet med moderklubben ÖSK Bandy för säsongen 2023-2024.

Truppens mest meriterade spelare, med både SM-guld och landskamper på sitt CV, Simon Folkesson, har valt att signera nytt kontrakt med sin moderklubb och är därmed klar för spel 2023–2024. Simon vände hem till ÖSK Bandy 2020 efter framgångsrika äventyr i Broberg, Västerås SK och Hammarby. Han blev direkt en vital spelare för laget som vann Bandyallsvenskan och spelade i Elitserien. Simon rehabiliterar just nu sin rygg för att komma i form inför säsongen, allting går enligt den plan som är upplagd och vi räknar med en Simon Folkesson i fin form i vinter.

Sportchefen Johan Blom kommenterar Simon förlängning:

  • Såklart en gigantiskt viktig förlängning för oss att få till. Alla som följt bandysporten vet vilken hög nivå som Simon kan prestera på när han är som bäst. Han är enormt viktig med sin storlek och tunga skridskoåkning och ger oss en trygghet som vi behöver på isen, nu hoppas jag bara att han får ordning på sin rygg till 100%, man kände lite under förra året att han inte riktigt fick ut allting inom sig och det blev lite frustrerande. Simon är en härlig kille som sprider glädje i omklädningsrummet och är duktig på att ta hand och hjälpa dom yngre killarna i laget. Det kommer alltid vara prioriterat att ha så många örebroare som möjligt i truppen, så även hur den synvinkeln är det glädjande att han satsar vidare och tror på det klubben gör och står för.
  • Nu börjar truppen sätta sig riktigt bra tycker jag och vår ambition är att ha ett lag som kan utmana i toppen, och personligen tycker jag vi känns starka nu. Vi har fortfarande ett par platser att fylla, vi jobbar både internt och extern för att lyckas med det. Det är en smal marknad av bandyspelare just nu men vi har ett par intressant namn som vi pratar med och hoppas kunna göra klart med inom kort för att spetsa till det ytterligare.