Säsongens första utematch

Imorgon söndag spelar Örebro borta mot Hammarby på Zinkensdamm i Stockholm. Det handlar om en uppskjuten match från omgång 3 som skulle ha spelats den 5 november i vad som då skulle ha varit Hammarbys hemmapremiär på Zinkensdamm.

 

Nu blir det p.g.a. väderförhållandena i vår huvudstad så till slut ändå efter att så väl matcherna mot Edsbyn som Villa blivit inställda. Den senare så sent som minuterna innan avslag i fredags, något som fått stort utrymme i media senaste dygnet.

För Örebro blir det viktigt att få spelet på offensiv planhalva att bli bättre. Där måste man upp i nivå nu om man skall börja att ta poäng. I Örebro är också Robin Folkesson tillbaka efter sin tre matcher långa avstängning vilket så klart tillför tyngd och rutin till laget.

– Det är tätt med matcher nu och riktigt häftigt att få spela på Zinken och att det blir deras hemmapremiär. Vi får se lite hur förhållanden ser ut imorgon när vi kommer upp. Oavsett så är jag övertygad om att vi kommer revanschsugna efter fredagens match och att vi självklart går för att plocka våra första poäng. Det är första matchen för säsongen då vi har alla tillgängliga och det känns skönt säger Örebros tränare Niclas Holmgren.

Vi tog ett snack med Simon Hagström nere på Behrn Arena under lördagen inför matchen på Zinken:

I Hammarby återfinns Örebrofostrade Robin Sundin och spelaren som förra säsongen utsågs till BandyAllsvenskans bästa spelare och som hade stor del i Örebros avancemang, Alex Adeheimer.

Robin Sundin till Hammarby Bandys hemsida om att möta Örebro;

– Så klart att det är speciellt, det är min moderklubb som har fostrat och skolat mig. De gjorde många bra saker. Att de kommer till Zinken är speciellt. Men jag har varit i Hammarby så länge så det är här mitt hjärta finns, men ÖSK har alltid en speciell plats där. Det är kul att de är tillbaka i finrummet igen.

Avslag 13:00 imorgon, söndag. Biljetter till matchen köper du här.

Är ni inte på plats på Zinkensdamm så kan ni se matchen på Sportbladet. Ni kan även följa den via elitrapport.