Stark defensiv bäddade för första hemmasegern

Vilken match de 102 åskådarna bjöds på. Som neutral betraktare med sinne för bandy måste man ha älskat att bevittna kvällens fajt. Högt tempo, många målchanser och mängder av hörnor för båda lagen.

– Det var på tiden. Så jäkla skönt att kunna ge tillbaka till dem som alltid är med och stöttar oss säger Robin Folkesson om 2-1 vinsten hemma mot Vänersborg och fortsätter; Jag tycker att vi gör en bra match, rakt igenom. Det var nog för att Simon saknades, då blev det äntligen seger (skratt). 

Annars har mycket utifrån sett handlat om tränaren Niclas Holmgrens uttalande efter Tellusmatchen om att det är kört, att man åker ur. Men så mycket mer än att provocera fram en reaktion låg det inte bakom det uttalandet. Läget är så klart fortsatt utsatt i tabellen men det återstår 10 matcher och det här är inte ett gäng som ger upp i första taget, man kommer kriga ända in på mållinjen, sen får vi se hur långt det räcker.

Kvällens match var en jämn historia där lagen bytte målchanser. Gästerna inledde starkast första 10 minuterna och då såg det ut som att det skulle kunna bli en tiff kväll för Örebro. Men en snabb omställning senare som genererade en hörna och Örebro var inne i matchen och spelet jämnade ut sig. Det var ganska tillknäppt i första vad gäller riktigt heta målchanser, men några fick vi se, bl.a. en där Jakob Sjölanders skott räddades på mållinjen. och strax därefter ett fint läge till där Kimmo Kyllönen gjorde en fin reflexräddning. Gästerna tog ledningen när man snappade upp ett bollat och kom i ett 3 mot 2 läge där bollen sattes ut på Niklas Nykvist som ensam med Sebastian Lundgren gjorde halvlekens enda mål fram till 1 – 0 för gästerna. Gästerna fick också straff i den 34:e matchminuten men den tog Sebastian Lundgren hand om när Niklas Holopainen stegade fram.

Lundgren på väg att rädda Holopainens straff

En jämn första halvlek där Örebro visade upp ett helt annat mod i spelet samtidigt som hade ett helt annat lugn i sitt agerande. Sebastian Eriksson styrde med den äran försvaret, ja, hela lagets defensiv över hela planen var riktigt tät och bra långa stunder. Vi som såg lördagens match vet att det var som dag och natt. Vi vet också att när Örebro agerar på det här sättet i matcherna, då är man ett väldigt bra bandylag som är svåra att göra mål på. Den andra halvleken inledde Örebro klart bäst och man skapade ett gäng hörnor i början, dock resultatlösa. Sen kom en period där Vänersborg hade väldigt mycket boll men utan att skapa några jättelägen, det som släpptes igenom i skottväg tog Lundgren i hemmamålet hand om med den äran i bra samarbete med försvaret.

När Örebro sedan lyckades äga boll i lite längre perioder så tog man över taktpinnen i spelet igen och i den 69:e matchminuten kom den förlösande kvitteringen på en riktigt fin hörnvariant som man plockade fram ur backfickan när man inte riktigt fick till skotten på de tidigare hörnorna. Robin Folkesson hittade Jakob Sjölander inne i boxen och han satte säkert 1 – 1 från nära håll. Segermålet fram till 2 – 1 kom i den 77:e minuten när Emil Juhlén hittade Martin Flodström borta till höger där Martin i hög fart skrinnade in och fick iväg ett fint avslut som Kyllönen gjorde en vass räddning på. Men inte bättre än att det blev en retur och den var Vilgot Sjölander först på och han satte 2 – 1 inför en jublande hemmapublik.

Janérs en av planens bästa i nygammal roll

Sista 15 minuterna bytte lagen chanser med varandra där gästerna nog var närmast ett mål när bollen på skott nummer 3 efter en hörna tog i ribbans överkant. Skönt för Örebro att kunna ha medstuds någon gång. Det var en ganska tuff match fysiskt med flera rejäla närkamper in i såväl reklamskyltar som sargkanter. Domaren satte en hög nivå från början och spelet blev lite därefter. Vänersborg fick en sista chans på hörna men Örebro avvärjde det med ett uppoffrande spel. Och just det defensiva spelet genom hela matchen och då kanske framför allt det på defensiva hörnor, var riktigt, riktigt bra.

Örebro tog säsongens första hemmaseger i en underhållande match och om vi var lite kritiska i lördags mot lagets defensiva spel, så skall det hyllas nu. Dom korrigeringar man gjorde i hur man skulle spela gav resultat och som vi tidigare nämnde styrde lagkapten Sebastian Eriksson defensiven med den äran. Mycket bra var också vikarierande halven Victor Janérs. Men matchens båda giganter fanns ändå i respektive lags målvakter, Kimmo Kyllönen hos gästerna och Sebastian Lundgren i Örebro. Det var ju en del avslut idag ändå, 14 – 14 i hörnor och 12 – 15 i skott på mål.

Nu väntar en veckas vila från matcher innan man på måndag inleder en galen vecka med 4 matcher måndag – söndag. Det kommer att krävs sin man det men fram till dess njuter vi av kvällens oerhört sköna seger och på det sätt den togs, på det sätt laget presterade tillsammans. Fantastiskt!

I spelaren nedan kan ni höra Sebastian Lundgrens tankar efter segern;