Säsongen över för Örebro

Örebros bortaspel bjöd inte på något trendbrott i säsongens viktigaste bortamatch. Kungälv vann komfortabelt med 8 - 4 efter 5 - 1 i halvtid. Därmed är säsongen över för Örebro.

 

– Vårt bortaspel är ingen rolig historia att skriva hem om den här säsongen. Vi har bara tagit 1 poäng mot lagen som slutar topp 7 i Allsvenskan. Det är den direkta orsaken till att vi aldrig var riktigt nära att infria favoritskapet, ett favoritskap som kanske mer tyngt än hjälpt oss. Men just nu är man bara ruggigt förbannad och besviken, det här var en rejäl missräkning för oss, det måste jag kunna vara ärlig och säga.

Nej, Örebro fick en riktigt tuff start på den viktiga matchen i seriespelets sista omgång. Kungälv var hetare på allt. Åkte mer skridskor, spelade rakare och straffade Örebro på 2-3 av 5 hemmamål i första halvlek. Örebro orkade inte trots matchens dignitet, mobilisera den energi och det fokus som krävs för att ha chans att vinna såna här matcher.

Nico svarade för tre nya mål

Örebro såg håglöst och ointresserat ut och Joakim Bergqvist lämnades ensam alldeles för ofta i Örebromålet. Nämnde ”Kimmen” höll nere siffrorna i första halvlek. Underläge med 1 – 5 efter säsongens värsta 45 minuter. Tur då att laget kunde ta sig samman något i halvtidsvilan.

Man var betydligt mer påkopplade i andra men hade svårt att skapa de där riktigt heta målchanserna efter att man väckt visst liv i matchen med två snabba mål. Örebro var aldrig riktigt nära den här lördagen i fina Ruddalen Arena och Kungälv vann välförtjänt matchen, en match som slutade 8 – 4. Ett tungt avslut på en säsong som varit allt annat än spikrak för klassiska ÖSK Bandy.

Mot Kungälv var återigen Nico Nevalainen bästa ÖSK spelare. Mot Kungälv blev det tre nya mål. Det lär vara många lag som rycker i han inför nästa säsong. Nico stannar på fina 46 poäng på 22 matcher. I hemmalaget Kungälv gör Edvin Isaksson och Patrik Sunmanängs fina insatser.

Avslutningsvis vill vi passa på att tacka för stödet under säsongen från Svampen, vår publik och våra partners.

Fotnot: Nico Nevalainen fick efter matchen pris som årets ÖSK spelare av Supporterklubben Svampen.