”Vi har ett tydligt mål med matchen”

Örebro åker till Bollnäs imorgon för att spela en historisk match. Det är nämligen den sista elitseriematchen någonsin att spelas på Sävstaås. Nästa säsong flyttar Bollnäs in i sitt nya arenabygge.

 

Hemmalaget blev klara för negativt kval i tisdags på Zinkensdamm i en högdramatisk match. Lördagens match saknar således betydelse för utgången i seriespelet för de båda lagen. Örebro åker ur och Bollnäs kvalar, det är redan klart. MEN, vi tror att Örebro väldigt gärna undviker jumboplatsen. Det känns viktigt ur flera aspekter. Det är ganska stor skillnad att bli ihågkommen som jumbo eller som ett av lagen som åkte ur den där säsongen med rekordmånga lag och där hela tre lag åkte ur direkt. Det skulle också sända bra signaler om man avslutade starkt med tanke på några av dom stjärnsmällar man åkt på under februari. Och inte minst, det skulle vara enormt kul om man kunde bjuda alla dom supportrar som åkt land och rike runt under säsongen och som garanterat är på plats imorgon på Åsen, på en avslutande seger att ta med sig in i det allsvenska spelet.

– Vi kom överens om efter smällen i Lidköping att ett av våra delmål med kvarvarande del av säsongen skulle vara att inte sluta sist i serien. Nu ser vi ut att ha den möjligheten och då skall vi göra allt vi kan för att passera Tellus i tabellen. Det känns viktigt för oss att inte bara åka upp och spela av matchen, i synnerhet då vi lär ha ett bra stöd av våra fantastiska supportrar på plats. Det vore väldigt skönt om vi kunde bjuda tillbaka med en avslutande seger även ifall det så klart är en riktigt tuff bortamatch. Men vi står enade tillsammans och skall kämpa till sista svettdroppen. Vi har ett tydligt mål och det är att segra på Åsen imorgon säger Johan Allansson, ledare i Örebro.

I Bollnäs återfinns en av de spelare som aspirerar på titeln Årets Rookie i elitserien, Riku Hämäläinen. Han har varit Bollnäs bästa spelare tillsammans med Örebrofostrade målvakten Erik Persson. Erik har svarat för en makalös säsong och ensam tagit en del poäng åt hälsingelaget. Viktig är så klart också rutinerade Hans Andersson. Han har haft en stor betydelse för spelet i ett ungt Bollnäs. Vi tror att Bollnäs kommer att vilja äga mycket boll i lördagens match och gärna hitta sin anfallare i djupled med lyft eller flip. Dom kommer att hålla ett högt boll- och skridskotempo från start.

Bollnäs är tighta i mitten i sitt defensiva spel så det känns som att det blir viktigt för Örebro att spela stort och brett med precision i passningar och åkningar och att laget kommer runt Bollnäs på kanterna för inspel framför mål. Det bör leda till en del målchanser eller hörnor. Att försöka spela i dom gör bara att dom får möjlighet att stjäla boll och ställa om och hitta sina vassa skyttar där framme i bra lägen. Så disciplin och tålamod när man äger boll och att man gör det tillsammans. Örebro har haft en tendens att spela en och en längre in i matcherna och då har det inte blivit bra, så att plocka fram smartnessen och hjälpa varandra, ja, det blir nycklar mot ett hemmastarkt Bollnäs i tidernas sista elitseriematch på Sävstaås.

Matchen sänds som PPV på Sportbladet, länken har ni här.

Du kan också följa matchen via NA Sportens liverapportering här.