Rättvik avgjorde i andra halvlek

IFK Rättvik vann Annandagsbataljen i Behrn Arena med 9 - 4 (3 - 3) inför 356 personer. Rättvik avgjorde matchen under de första 15 minuterna i andra halvlek när man gick från 3 - 3 till 6 - 3.

 

– Vi gör en riktigt bra första halvlek och jag tycker att vi skall ha ett par mål upp på dom. Men när vi missar våra straffar för att gå till två mål upp så får dom istället psykologiskt viktiga kvitteringsmål två gånger om kort därefter och sånt är väldigt jobbigt mentalt, i synnerhet när man känner att man har ett spelmässigt övertag och skapar en hel del lägen att göra mål på som borde ge målmässig fördel till andra halvlek, det blir lite energitapp då. I andra halvlek gör vi inte riktigt det vi pratat om och Rättvik får göra tre snabba och lite för enkla mål och då blir uppförsbacken lite för tung. Men det är som det är, jag tror inte vi skall tänka så mycket på vad det står i matcherna utan istället leta efter en jämn prestation över 90 minuter, först då kan vi tävla med motståndarna på allvar i elitserien. Det är ingen idé att älta den här matchen, Rättvik var effektivare helt enkelt och det avgjorde. Vi får göra en bra träning imorgon och ta sikte på att göra en bra fight nere i Motala på tisdag summerar Johan Allansson, ledare i Örebro.

Nej, precis som Johan nämner är första halvlek riktigt bra från Örebros sida. Man pressar ner Rättvik på deras planhalva långa stunder och äger spelet, i synnerhet under de inledande 30 minuterna som var såväl energiska som välspelade från hemmalagets sida. Man kommer runt bra på kanterna och får in bollen i Rättviks straffområde flera gånger, man har bra boll- och skridskotempo och skapar som Johan nämnde även två straffar och man har ytterligare något skott i ramen och så gör Anton Svensson någon superräddning på det. Så visst skulle Örebro med det spelövertaget man hade gjort några mål till. Att Rättvik kom undan med 3 – 3 efter 45 spelade minuter är anmärkningsvärt men dom har riktigt vassa spelare längst fram som gör det väldigt bra, i synnerhet Christian Mickelsson. Han är den stora skillnaden lagen emellan idag. Alla Rättviks mål i första halvlek är resultatet av individuellt starka prestationer av Rinat Shamsutov och Viktor Hjelm.

I andra halvlek kommer Rättvik ut som ett mer samlat lag och dom tightar till det rejält på egen planhalva. Samtidigt kommer Christian Mickelsson loss bättre längst fram och gästerna gör tre mål under andra halvleks första 16 minuter och avgör mer eller mindre matchen där. Örebro kommer inte riktigt till i sitt anfallsspel och det blir mycket bolltransport en och en. Samtidigt, med lite mer flyt i anfallsspelet hade en hörna eller två letat sig in och man får inte glömma att Anton Svensson bjuder på två mycket viktiga räddningar i lägen där Örebro är på väg att närma sig Rättvik målmässigt. Istället kunde gästerna ställa om snabbt på Örebro och hemmalaget blir rejält straffade på Rättviks omställningar i andra halvlek där dom har många skickliga skridskoåkare.

– Vi gör en bra första halvlek och skapar mycket lägen, men vi har inte den sista udden för att göra mål. Jag har några lägen jag ska göra mål på med. Det är väldigt surt för att det känns som att vi kan stänga matchen i den första halvleken säger tvåmålsskytten Vilgot Sjölander efter matchen.

I spelaren nedan kan du se en intervju med matchens lirare i ÖSK, målvakten Sebastian Lundgren.

Örebros mål gjordes av Vilgot Sjölander 2, Emil Juhlén och Martin Flodström. Emil Juhlén bäste hemmaspelare denna Annandag Jul tillsammans med Lundgren. I gästande Rättvik är Christian Mickelsson främste spelare med 4 + 1. Det är bara att konstatera att Rättvik nu med Mickelsson i laget är ett helt annat lag än det man var fram till hemmamatchen mot Örebro den 9/12. Åldermannen Rinat Shamsutov gör det också bra i gästerna denna Annandagsbandy.

Matchfakta

PLAY: Höjdpunkter från matchen