På andra sidan: Surte Bandy

Lördagens premiärmotståndare Surte BK är nykomling i Bandyallsvenskan efter att ha svarat för ett urstarkt kvalspel föregående säsong.

 

Men någon helt ny bekantskap på den här nivån är det inte, ej heller för ÖSK som mött Ale/Surte som dom hette i Allsvenskan Södra tidigare under 2010-talet när ÖSK och Surte senaste möttes i tävlingssammanhang.

Surte spelar hemma i en av Sveriges första bandyhallar och har sin stora antagonist i Kungälv där det inte skiljer många kilometer mellan orterna. Slaget om elva är en klassiker som nu är tillbaka igen efter några år i samma serie. Än mer rivalitet lär det bli nu när dom tränar och spelar i samma land. Kungälv har intagit fiendeland och det gillar man nog inte som inbiten Surte supporter.

Den stora (lilla) frågan är om Johan Grahn kan hålla sig borta från att göra en comeback under säsongen och i så fall, exakt hur målfarlig kommer han att vara? Annars kommer nyförvärven, Marcus Eriksson från Gripen och Robert Thelin från Kungälv, att dra ett tungt lass i Surte. I Marcus får man en bevittnat skicklig målskytt på högsta Allsvenska nivå och Robert är en mittfältsmotor som kan driva på maskineriet på mittfältet.

Så klart betyder även Christoffer Trysbergs rutin från spel med Frillesås i perioder under förra säsongen mycket, han huserade annars i Mölndal. Laget har även ett intressant målvaktspar i hemvändande Dennis Nilsson och norska landslagsmålvakten Brage Lae.

Vi på redaktionen tror att denna nykomling kommer att fixa kontraktet, det såg ni om ni läste in er på vårt tabelltips tidigare i veckan, om inte har ni det här.

Vi nöjer oss där och låter er istället ta del av Surtes intervju från upptaktsträffen där ni kan få en mer fördjupad bild av föreningen, målsättning, spännande spelare och mycket mer. På sätt har ni stenkoll på lördagens premiärmotståndare när ni entrar arenan tidigt lördag eftermiddag.

Bilder lånade av Ale-Kuriren och Surte Bandys hemsida.