Målfest när Örebro slog Falun

Örebro vann fredagskvällens bandyfest i Behrn Arena mot gästande nästjumbon Falu BS. Inför en entusiastisk hemmapublik gjorde Örebro jobbet. En viktig seger såväl mentalt som poängmässigt.

 

Men det var gästerna från Dalarna som gjorde första målet när en av svensk bandys strösta talanger, Elliot Hellström, fick stora ytor på Örebros planhalva och kunde trycka ifrån rejält i skridskoåkningen. Mot fallande Örebrospelare tog han sig förbi och satte distinkt 1 – 0 till gästerna tidigt i matchen. Men så mycket roligare än så skulle det inte bli för gästerna den här kvällen i Behrn Arena. Örebro tog tag i taktpinnen direkt och hade ett stort spelövertag och närmare 78% bollinnehav. Chanserna lät heller inte vänta på sig. Dock kunde gästernas rutinerade målvakt Patrik Hedberg hålla Örebro i schakt till matchminut 17 när Filip Bergman svarade för ett fint solomål med ett riktigt klassavslut som pricken över i:et.

Filip Bergman svarade för två klassmål hemma mot Falun

Som om det inte vore nog kopierade samme Bergman sitt kvitteringsmål när han sköt 2 – 1 till Örebro kort därefter. Örebro fortsatte att dominera spelelet och den största skillnaden vi kunde se från sidan var att alla jobbade hårt men kanske mer på rätt sätt och att man hela tiden hjälpte varandra. När man spelar den typen av bandy blir man oerhört svårslagna och det lyfter också fram spelare som försvararen Arvid Karlsson som då kan få utlopp för sitt fina försvarsspel till fullo. Örebro gick till halvtidsvila med 4 – 1 i ryggen efter att lagkapten Sebastian Eriksson prickskjutit in en hörna elegant i vänstra krysset. 4 – 1 gjorde Nico Nevalainen från nära håll fint framspelad av Jakob Sjölander.

I andra halvlek kom ÖSK ut än starkare även ifall det var gästerna från Falun som gjorde första målet. Återigen var det genom en väldigt fin prestation signerad Elliot Hellström. Huggsexa om honom måntro när han väl väljer att ta steget? Målet blev till något av en glädjesmolk i bägaren då Örebro i stort sett prickfritt dödat en 10 minutersutvisning. Tur då att man per omgående satte tonen och av bara farten gjorde 5 – 2. Ett omgående svar som dödade alla möjligheter till lite hetta i Falulägret. Örebro skapade mängder av målchanser sprungna ur det egna defensiva spelet. Men under en period i andra halvlek saknades skärpan och det stod länge 5 – 2 innan Örebro gjorde matchens sista fyra mål av bara farten. Falun och Partik Hedberg orkade inte stå emot till slut och skottstatistiken målen inräknade, stannade på 29 – 6.

Örebro gjorde en riktigt bra match och vi kände äntligen igen laget ute på isen igen efter den något tveksamma inledningen under de första tre omgångarna. Det är så här man måste spela i 90 minuter, varje match. Annars straffas man, så bra är ändå lagen i serien. Så nog var det en lättnad alltid för ledarstaben att spelet var till belåtenhet, att det var mycket folk på läktarna och att det man pratat om innan exekuterades på ett utmärkt sätt av laget ute på isen.

– Det rann iväg lite på slutet, men en väl genomförd match av oss säger tvåmålsskytten Filip Bergman som fortsätter; Vi kände inte riktigt igen oss förra helgen, främst i defensiven. Vi hade ett snack efter det och har haft en bra träningsvecka. Det kändes bra där ute idag och jag hoppas att vi kan prestera lika bra imorgon när vi möter Borlänge.

I spelarna nedan hittar ni höjdpunkter från kvällens match samt en intervju med tränare Patrik Sjöström.