Örebro utan chans mot Frillesås

Örebro räckte inte riktigt till borta mot Frillesås på Sjöaremossen. Matchen var spelmässigt jämn i dryga 30 minuter då ställningen var 1 - 1 och Örebro hade ägt mest boll.

 

Efter det när isen blev mer svårspelad kunde Frillesås lägga i en växel till med sitt lyftspel som Örebro aldrig riktigt fick kontroll på. Frillesås 2 – 1 och 3 – 1 mål kommer båda till efter flipp/lyft på Örebro. Hemmalaget är hetare sista femton minuterna i första halvlek och vinner de flesta duellerna och kamelerna ute på isen. Känslan var här ändå att Örebro på nyspolad is skulle kunna sätta lite press på Frillesås precis som i första halvlek och få till en tidig reducering. Istället står man och sover på ett långt och snabbt utkast från Johannes Gustafsson, något som alltid är ett hot i offensiven för Frillesås och som Örebro givetvis pratat om. Mattias Johansson lyckas ensam med tre Örebroare plocka ner bollen och avsluta fram till 4 – 1 i den 52:a minuten och där och då dog nog energin i Örebrolaget. Ett oerhört tungt psykologiskt mål att få emot sig.

Örebros offensiv är tyvärr för tam i andra för att skaka liv i matchen, man får inte till spelet och det blir så klart väldigt jobbigt för alla när man får slita oerhört hårt för att få skapa något medan hemmalaget egentligen hotar varje gång man har bollen, oftast via lyft. En eloge ändå till Örebro som trots avsaknaden av heta målchanser innan Emil Juhléns reducering i 87:e minuten till 2 – 5, tillsammans med Joakim Bergqvist i mål, lyckas hålla nere antalet hemmamål.

Hemmalaget vinner rättvist och har en annan tyngd än Örebro. Det är bara att konstatera att Örebro inte har räckt till hittills i Elitserien, poängen har helt enkelt kommit med för långa mellanrum för att skaka liv i hoppet om förnyat kontrakt via kvalspel. Nu handlar det om att försöka gå ut och ha roligt i de kommande matcherna i ett extremt tätt matchande och att hålla alla skadefria så att säsongen kan slutföras på ett bra sätt. Den här belastningen är inte hälsosam för någon kropp.

– Vi ska inte skylla på att Frillesås spelat i elitserien längre än oss, men man måste ta en mycket hårdare kamp än vi gör i dag och det kanske kommer med erfarenhet. Man ser på dem: När det kommer en boll in i straffområdet så bröstar de ned den och skapar en situation medan vi står och försöker ta ned med klubban och blir av med bollen. Är det 100 situationer i matchen så kommer Frillesås ut med bollen 90 gånger. Jag tror inte ett dugg på att de har 15 bättre bandyspelare än oss, men de har lärt sig att optimera hur de ska spela säger Niclas Holmgren, tränare i Örebro och fortsätter:

– De smäller på lite mer, de är lite mer rejäla och de vet att man måste ta sin roll: ”Är min roll i dag att jag bara ska göra det här så göra jag det.” Vi har inte riktigt nått dit. Det är väl mitt och Max fel, att vi inte varit tillräckligt tydliga, att vi inte fått ut budskapet på rätt sätt. För både mot Sirius i onsdags, när vi var bra första halvtimmen, och i dag, när vi hade bra spel samma period, så började vi gå ifrån det vi pratat om. Spelarna gick ifrån sina roller. Då tappar vi så mycket, och det är svårt att hitta tillbaka, framför allt när man hamnar i underläge avslutar Holmgren.

Bäst på Sjöaremossen denna kväll, Örebroklacken Svampen som höll låda i 90 minuter, vilka underbara människor. För Örebro väntar nu vila under lördagen innan man tar emot SAIK hemma i Behrn Arena på söndag. Stort tack också till Sunvära SK för utmärkt lagvärdskap, seriens i särklass bästa!

PLAY: Höjdpunkter från matchen