Örebro till Göteborg för en dramatisk avslutning av seriespelet

Imorgon åker Örebro ner till Göteborg för match mot IFK Kungälv (ja, matchen är flyttad till en inomshusarena). Och vi kommer att bjudas på en sällan skådad streckdramatik i serieepilogen av Allsvenskan.

 

Det finns några faktorer som kommer att spela stor roll imorgon och som kan bli helt avgörande för utgången i matchen. Vi har listat dessa nedan;

Anfallskampen

Här kan faktiskt allt avögras imorgon. Det är Örebros målmaskin Nico Nevalainen mot en trio rutinerade spelare längst fram i Kungälv. Patrik Sunnanängs, Lukas Persson och Robin Karlsson. Vi ser Sunnanängs skridskoåkning i djupled som ett stort hot och firma Persson/Karlsson sitter inne på skott som gör att dom mer än gärna skjuter oavsett vinklar och vrår. Nicos kvaliteter är bevisade, han har egentlogen allt. Kommer han att ännu en gång hitta ytor att såra Kungälv på? Det blir en spännande duell att följa, säkerligen allt annat än nyttig för hjärtat.

Stora matcher är för stora ledare

Det är hög tid för bröderna Simon och Robin Folkesson att plocka fram det där lilla extra som man alltid får ur dom vid stora matcher. Vi vill påstå att det är seriens två klart bästa spelare tillsammans med Jonathan Svensson i Åby/Tjureda. Det är ledare av vår tid. Om dom kan leda Örebro på rätt sätt, då kommer det att kunna bli en riktigt trevlig lördag nere i Göteborg. Motsvarande roller i hemmalaget Kungälv står nyss nämnda Patrik Sunnanängs för tillsammans med den från SAIK inför säsongen värvade Lucas Widman. Där har vi en passningsklubba att hålla ett extra öga på.

Målvakterna

I skrivande stund vet vi inte vem som vaktar ÖSK målet i epilogen av seriespelet men vi vet att det är tre ytterst kompetenta målvakter där ute imorgon i hemmalagets Victor Lindblom och Örebros Joakim Bergqvist och Sebastian Lundgren. Det kan mycket väl vara så att målvaktskampen blir helt avgörande för utgången i matchen.

Dramatisk avslutning på Allsvenskan 2022/23

En osannolik avslutning på säsongens seriespel i landets näst högsta liga. Tre lag har möjlighet att knipa den sista kvalplatsen, kombattanterna i den här matchen och TB Västerås. De sistnämnda har helt klart bäst formkurva och utgångsläge. TB möter Falun borta som kämpar för att undvika negativt kvalspel för andra året i rad. Motivation nog således för att försöka leverera en skräll. Det finns flera olika matematiska möjigheter av hur den här dramatiska bandylördagen kommer att sluta, men TB sitter i förarsätet, sen kan precis allting hända och det är väl det som är tjusningen med idrott eller det rakt motsatta beroende hur man väljer att se på det.

Tabellen inför den sista omgången har ni nedan;

– Vi vet hur bra vi kan vara och vilken kapacitet vi besitter. Är det någon vi behöver plocka fram den till fullo så är det nu. Det kommer att bli en riktigt häftig bandylördag och vi skall göra vad vi kan för att förlänga säsongen med ett kvalspel till Elitserien. Extra viktigt så klart att våra rutinerade spelare kliver fram och är dom ledare ute på isen som dom kan vara. Det är inte så mycket att fundera på. Sätter vi defensiven så vinner, det är jag helt övertygad om säger Johan Allansson i Örebros lagledning.

Matchen har avslag 17:00, precis som alla övriga matcher i slutomgången. Ni kan se matchen som PPV här.