Örebro tappade tremålsledning

Örebro förlorade en mycket jämn och spännande match hemma mot Vetlanda med 4 – 5 efter 4 – 2 i halvtid. Det var Örebros femte raka hemmaförlust och man får inte riktigt till det över 90 minuter just nu.

Första halvlek inleddes annars med att gästernas Filip Bringe fick fri lejd på vänstersidan och pricksköt in 1 – 0 till gästerna. Det var tredje matchen i rad där gästande lag i Behrn Arena gjorde mål på Örebro i princip omgående efter avslag. Det får så klart inte inträffa på den här nivån. Örebro repade dock mod snabbt, tog över spelet och skapade flera fina målchanser. Kvitteringen lät heller inte vänta på sig när Filip Bergman gjorde ett snarlikt mål som Filip Bringe från högersidan, 1 – 1.

Örebro fortsatte att föra spelet och tog inte långt därefter ledningen med 2 – 1 på ett identiskt mål när Theo Lewerin hittade rätt med ett fint vinkelskott. 3 – 1 lät inte vänta på sig med det fina spel Örebro levererade under denna period. Vilgot Sjölander sköt från vinkel i vänster och Örebro ledde här välförtjänt matchen. Speldominansen fortsatte och Victor Janérs satte en välplacerad hörna fram till 4 – 1. Tyvärr fick Vetlanda in en reducering på ett individuellt misstag i Örebro som Filip Bringe utnyttjade. En riktigt bra halvlek av Örebro där såväl defensiv som offensiv såg riktigt bra ut.

Vilgot Sjölanders 3 – 1 mål i första halvlek var hans första elitseriemål.

Andra halvlek dominerades av Vetlanda som kommer ut betydligt starkare samtidigt som Örebro oförklarligt uppträder stressat och helt tappar sitt offensiva spel. Då är Vetlanda för bra och rutinerade för att inte utnyttja situationen. Och även ifall det tog till matchens sista tio minuter innan Vetlanda vänt matchen till sin fördel, så är det inte mycket att säga om gästernas seger när vi slutligen summerar den här matchen i Elitseriens sjätte omgång.

Simon Folkesson summerar matchen till pressen på plats;

– I andra halvlek kändes vi ängsliga, tyvärr. Vi fick inte till det offensivt alls, fick väldigt korta anfall. Och vi går på väldigt få spelare, får försvara väldigt mycket och till slut blir det att vi inte orkar. Vi har inte marginalerna på vår sida och vi får kämpa för varje meter, känns det som.

På frågan om orken tog ut sin rätt;

-Nej. Mer att vi spelar konstigt i offensiven, tycker jag. Det är som att vi blir nervösa, men det är svårt att säga vad det är. Dålig offensiv leder till att vi blir slutkörda i defensiven också, även om det känns som att orken finns.

Det var ändå ett steg ytterligare i rätt riktning?

-Ja, absolut. Sedan är det inte någon merit att spelet är bättre än de tidigare matcherna, det har vi krävt av oss själva och det var inte så svårt att uppnå med tanke på att vi inte haft någon nivå alls de senaste matcherna. Självklart får vi ta med oss att vi ändå skapade lägen och ledde med 4–1, men just nu är det bara skit, jag hatar att ta med mig ”bra halvlekar” och skit när vi förlorar. Det är bara tråkigt. Att ha en 4–1-ledning och inte kunna förvalta den, det är riktigt dåligt, faktiskt.

Momentet innan Theo Lewerin gjorde sitt första mål i ÖSK tröjan fram till 2 – 1.

Hemmalaget hade sina främsta i Theo Lewerin, Emil Juhlén och Filip Bergman. I gästande Vetlanda visar Filip Bringe klass i straffområdet. Även Axel Ekholm stod för en avgörande insats hos gästerna i andra halvlek.

För Örebro väntar nu två bortamatcher, fredag och söndag. Och det kan nog vara bra för laget att komma bort från arenan ett tag, resa tillsammans och svetsa samman gruppen ytterligare. Vi vet vad laget kan prestera men vi väntar fortfarande på att få se det i en hel match. Först då kommer poängen att komma, så pass bra är Elitserien trots allt för den som eventuellt inte noterat det.

Matchfakta

PLAY: Höjdpunkter från matchen