Örebro redo för semifinal

Till helgen spelas de två sista matcherna innan seriepremiären hemma i Behrn Arena lördagen den 29 oktober mot Surte Bandy.

Den första, semifinal 1 i Supercupens slutspel mot TB Västerås, spelas imorgon i Karlstad. Genrepet blir sedan någon av de två placeringsmatcher som spelas på söndag, även dom i Karlstads nya isarena, Tingvalla. Och förhoppningsvis blir genrepet finalen i årets upplaga av Supercupen.

Men nu skall vi först och främst fokusera på morgondagens semifinal där TB Västerås väntar. Laget har tränat på bra och det har enligt rapport från tränare Patrik Sjöström varit riktigt hög nivå på träningarna och man tar kliv i utvecklingen hela tiden. Helgen som gick hade spelartruppen ledigt och många var hemma och hälsade på vänner och familj. Enda undantaget, de båda finska landslagsmännen Alex Adeheimer och Nico Nevalainen, som var nere i Nässjö för landskamper mot Sverige A- och U-21.

Nico verkar ha prickat in formen perfekt och svarade för riktigt starka insatser. Han kvitterade bl.a. till 2 – 2 mot Sverige A i lördags. Örebro är rejält sugna på en titel till skåpet uppe på kansliet där pokalerna varit få efter storhetstiden på 1950- och 60-talet. Således ett utmärkt läge för bästa tänkbara avslut på försäsongen. Men för att ha möjlighet till detta krävs först att man besegrar ett formstarkt TB Västerås i semifinalmatch #1.

Nedan listar vi några punkter som måste sitta då för att det skall gå vägen:

  • Tajming i straffområdet
  • Uppspelen
  • Noggrannheten
  • Fysiken
  • Passningsspelet

Sammanfattningsvis gäller det att vara fysiska i spelet över hela isen, att man spelar boll på rättvända spelare så att inte spelet stannar upp och att man är mer noggranna i passningsspel och tajming. Allt det här fungerade så oerhört fint första 25 mot Boltic och under perioder mot KVBS. Applicera ut det med en klick jämnhet och vi får en lagmaskin som blir svårstoppad.

Vi vet att TB har varit riktigt bra men kan Örebro undvika att slarva och hamna uppställt och samlat i försvarsarbetet, ja, då skall det mycket till för att man släpper igenom så kallade heta målchanser. De lägen som lag skapat på Örebro under försäsongen har främst förorsakats av Örebro själva. Så nu gäller det att koppla på killerinstinkten och inte ge TB den minsta av millimetrar att skapa någonting gratis på. Ska dom göra mål, ja, då ska dom få slita som om de besteg K2.

Ni tar er väl till Karlstad och stöttar Örebro i helgen? Vi ses där! För er som inte har möjlighet att stötta på plats så sänds matchen som PPV här. Posta era livebilder i sociala medier under matchen med hashtaggen #ösktb