Sebastian Brant

Nyförvärv, comeback och förlängning!

Trots en tyst vår för ÖSK Bandy, pågår intensiva förberedelser inför kommande säsong. Fyra nya spelare har rekryterats, samtidigt som klubben tackar av sin tidigare Team Manager, Johan Allanson.

Det har varit ovanligt tyst kring ÖSK Bandy den här våren. En stor anledning till det är att vår tidigare Team Manager, Johan Allanson, som gjort ett fantastiskt arbete med hemsida, sociala medier och mycket annat flyttat till annan ort och därmed inte finns med i ledarstaben längre. Vi vill passa på att tacka Johan för hans enorma arbete han lagt ner under flera års tid.

Även om nyheterna varit få så pågår det ett stort jobb med att ställa ett slagkraftigt lag på isen med en målsättning om att kunna utmana i toppen av tabellen och vi kan idag presentera fyra spelare som är klara för spel kommande säsong:

 • Alex Adeheimer
 • Sebastian Brandt
 • Oskar Karlsson
 • Adrian Carlsson

 

Sportchefen Johan Blom väljer att kommentera situationen så här:

”Personligen så hade jag tänkt att sluta som sportchef efter förra säsongen för att få mer tid till familj och fritid och gjorde det ett tag, men när klubben inte riktigt kom framåt i den takt som krävs så fick jag tänka om är nu tillbaka och hjälper till igen. Men bland annat detta gör att vi ligger några veckor efter i planeringen men nu börjar det se ljusare ut och jag tillsammans med flera andra runtomkring klubben jobbar hårt för att få ihop det så bra som möjligt. Vi vill skapa en miljö med spelare som brinner för klubbmärket och vill utvecklas som bandyspelare och den långsiktiga målsättningen är alltid att ta oss upp till högsta serien.

Tittar man på förra säsongen så är vi inte nöjda med att komma femma, speciellt inte eftersom vi hade ett så bra lag på pappret. Till nästa år kommer bli lite mer rörelse i truppen än vad som varit de senaste åren, men vi ser det som något välbehövligt och positivt, vi behöver starta en ny resa kan man säga. Och då måste vi självklart förlänga med många av våra viktiga spelare men framförallt vara noggranna med vilka nyförvärv vi gör och hitta en kombination av utvecklingsbara spelare och spelare som tillförs spets direkt.

Det är grymt roligt att Alex Adeheimer fortsätter hos oss. Vi vet vilken hög högstanivå som finns i honom och han trivs bra i både laget och staden och visade tidigt tecken på att han var pigg på att förlänga sitt kontrakt. Alex gjorde en bra säsong förra året men samtidigt finns det otroligt mycket mer i hans potential och jag hoppas han kan steppa upp ytterligare nu och bli ännu mer drivande i spelet.

Sebastian Brandt har varit hos oss i omgångar förut och alltid bidragit stort. Han bor i Örebro sedan länge och är rotat här. Efter ett par säsonger i Katrineholm så hade han ett uppehåll från bandyn förra året men känner sig motiverad igen och för mig är det självklart att han ska spela i ÖSK då. Han kan spela på i stort sett alla positioner på planen men främst ser vi honom som anfallare nu och då vet jag att han alltid levererar mål och assist.

Oskar Karlsson är ett spännande namn som värvas in från Skutskär, han är en tidigare juniorlandslagman bördigt från Edsbyn. En offensiv spelare som är 22 år gammal som vi hoppas kan blomma ut ordentligt hos oss. Adrian är en 21-årig försvarare som kommer närmast från division 1-spel med SIF Norrtelje och det är flera allsvenska lag som försökt att värva honom så det är kul att vi kunde dra längsta strået och knyta honom till oss. Vi ser honom som en bra ersättare till Arvid Karlsson truppen men kanske lite mer spelande och kan vara med och sätta igång anfallen, ett intressant namn – helt klart.

När det kommer till truppen för säsongen 2023–2024 så har följande spelare kontrakt sedan tidigare:

 • Joakim Bergqvist (MV)
 • Sebastian Lundgren (MV)
 • Elias Sandholm
 • Linus Skog
 • Oscar Larsson
 • Fabian Fägersten
 • Isac Andersson

 

På minuskontot från förra årets säsong finns Martin Flodström (Västerås SK), Nico Nevalainen (Frillesås BK), Arvid Karlsson (Klubb ej klar), Jakob Sjölander (Uppehåll), Vilgot Sjölander (Uppehåll) samt Alexander Strand (Uppehåll).

”Självklart några tunga tapp, det är jag den första att erkänna. Martin har pendlat från Västerås i två säsonger och fick nu kontrakt med svenska mästarna så det var givet att han skulle hoppa på det. Målskyttar är svåra att hitta och ser man hur bra Nico har presterat i Allsvenskan så var det bara en tidsfråga innan något lag i Elitserien skulle nypa honom. Jag är säker på att både Martin och Nico har vad som krävs för att lyckas i sina nya lag. Arvid Karlsson har pluggat färdigt i Örebro och fått jobb i Stockholm, vi hade gärna behållit honom hos oss men den civila situationen kommer ofta i första hand som bandyspelare. Sjölanders och Strand är tråkiga att bli av med. Duktiga spelare och omtyckta i omklädningsrummet, men har man inte tiden och motivationen så respekterar vi deras beslut och håller tummarna för att bandysugen kan komma tillbaka längre fram.

Det pågår samtal med resten av förra årets trupp och vi hoppas kunna presentera några roliga nyheter inom en snar framtid. Vi har en bra dialog med flera intressanta spelare och är optimistiska inför den kommande säsongen.

Vårt huvudfokus är att fortsätta att stärka laget och bygga en stabil grund för framtiden. Vi vill skapa en miljö där spelare känner sig motiverade att utvecklas och vi arbetar intensivt för att skapa bästa möjliga förutsättningar för detta. Vi vill vara en klubb där spelare och ledare kan trivas, utvecklas och ha roligt tillsammans på och utanför isen.

Vi är tacksamma för allt stöd vi får från våra fans och hoppas att vi kan ge tillbaka genom att leverera spännande och engagerande bandy. Det blir en spännande resa och vi hoppas att du vill vara med på den.”

Det är allt vi har för idag men håll utkik på vår hemsida och sociala medier för mer information och uppdateringar framöver. Tack för att du stöttar ÖSK Bandy.

Vi ses på isen!

Med vänliga hälsningar,

Sportchefen Johan Blom ÖSK Bandy