Ny bandyfest väntar under fredagskvällen

Det är tätt om matcherna nu kring jul- och nyårsfirandet. Imorgon väntar Boltic på bortaplan. Lika haussad som matchen är på gatan, planen och läktarna, lika viktig är den på isen då Örebro vid seger rycker lite gentemot Boltic.

 

Ett Boltic som på Annandagen uppstod från de döda. Klockan stod på 90:14 när Boltic låg under mot LAIK med 3 – 0 trots att man hade 22 – 12 i skott. Plötsligt gick bollarna in och man räddade ett oavgjort resultat på mindre än fyra minuter och slapp åka hem till Karlstad med svansen mellan benen efter ett sällan skådat spelövertag.

Men den vunna eller förlorade poängen beroende på hur man ser det, svider nog ändå rejält och laget behöver en seger mot Örebro. Samtidigt visar resultatet mot LAIK att den här serien är precis så oförutsägbar som alla säger. Och man undrar ju också hur LAIK:s tränare, den gode herr Sixtensson mår efter den avslutningen på julhelgen. Folk har sovit bättre, var så säkra på det mina damer och herrar.

Oavsett utgången på Annandagen väntar nu på nytt en match med välfyllda läktare, högljudd publik och mängder av känslor ute på isen för Örebro. Vi blir inte förvånade om publiksiffran kommer upp på en siffra en bra bit över 600 imorgon kväll. Så har du inte redan bokat in besöket i Karlstad, gör det omgående och stötta Örebro i toppstriden i en av årets roligaste bortamatcher.

Efter senaste mötet den 21/12 ville många i Karlstadlägret skylla på att tillfälligheter gav Örebro segern och att hemmalaget, de gulsvarta, hade domarfavör. Där håller vi inte med, ser man matchen i repris ser man att domarna håller en jämn nivå och missar ungefär lika mycket åt båda hållen. Men det är klart att det är frustrerande att förlora en så pass viktig match och då är det lätt att hitta andra orsaker än det egna spelet.

Vi tycker att Örebro trots att matchen rent resultatmässigt var jämn en lång stund, hade god kontroll på det som skedde ute på isen, frånsett någon enstaka Boltichörna. Vi vet dock alla att Boltic är ett mycket bra lag och att dom är vassa på hemmaplan, så det kommer att krävas en ännu starkare insats än den i Behrn Arena för att segra i detta stekheta derbymöte.

Några viktiga punkter för Örebro imorgon blir;

  • Styra skotten dit Berka vill ha dom
  • Inga returer från Berka
  • Vara nöjda med att spela enkelt och skapa t.ex. hörnor
  • Sätta chanserna
  • Ha kyla och tålamod över hela isen
  • Foka på uppgiften, göra det man pratat om innan

Till returmötet med Boltic är Simon Folkesson tillbaka i laget. Det skänker givetvis tyng och rutin till Örebro och gör laget vassare över hela isen.

Matchstart 19:00 i nya Tingvalla Arena. Årets match för Bolticspelarna och dess fans, låt oss tillsammans försöka sno festen och göra den gulsvart. Alla till Karlstad imorgon!

Kan du mot all förmodan inte åka till fiendeland, så ser du matchen som PPV på Bandyplay här. Du kan även följa matchen via Livescore på Elitrapport här.