Motala gick segrande ur derbyt

Örebro har det fortsatt tufft som nykomling i Elitserien. Under fredagskvällen förlorade man fjärde raka hemmamatchen efter en kollektiv svag insats i andra halvlek. Första halvlek var säsongens klart bästa.

 

Annars var det en riktigt bra första halvlek vi fick se av Örebro i detta heta derby med en högljudd publik genom hela matchen. Tätt och bra försvarsspel och fart och fläkt framåt. Man skapar 12 avslut i första halvlek och spelar precis så som man pratat om att göra. Att Motala gör två mål kan dom tacka Örebro för, så mycket mer än bjudningarna på baklängesmålen skapade nämligen inte gästerna i första halvlek. Örebro hade rejäl medvind och fick gästerna precis dit man ville.

– I Första halvlek är vi bra. Kompakta i vårt försvarsspel och noggranna i vår offensiv. I andra blir vi tyvärr lite passiva i vårt försvarsspel som gör att Motala får komma till mer lägen och de skapar en del hörnor. Sen när de gör 3-3 så blir vi åkandes med bollen och går till anfall i första läget och då blir vi för lättlästa. Första halvlek är ett fall framåt men det räcker inte att göra 45 min bra säger Niclas Holmgren, tränare i Örebro.

Nej, andra halvlek var något helt annat än den första. Det är anmärkningsvärt hur det kan bli en sådan scenförändring, det är så klart något man måste få ordning på till kommande matcher. Motala höll en jämn nivå i sitt spel i 90 minuter och svarade inte för någon av sina bättre insatser, men ikväll fick dom en bekväm resa i andra halvlek där Örebro föll ur ramen. Visserligen skapade Örebro man en rad hörnor men då slarvade man med inslagen istället och det blev noll och intet av lagets kanske starkaste gren.

Spelaren Victor Janérs är inne på samma spår som Holmgren;

– Vi gör en bra halvlek, men det är svårt att glädjas åt det nu. Jobbar tajt och tillsammans som ett lag. Vi släpper lite på det i andra, jag vet inte varför. Vi gör enkla misstag, tappar boll på fel ställen och de får några enkla lägen. Vi har disciplinen i första och är bra defensivt, det är där man lär börja. Någonstans är det ett steg framåt, men det är svårt att ta till sig just nu. Man får tjura ikväll, sedan är det upp nivå som gäller.

Örebro hade sina främsta spelare i Theo Lewerin och Emil Juhlén och i gästande Motala svarade Aleksi Seppänen och Philip Florén för starka insatser.

Matchfakta

PLAY: Höjdpunkter från matchen