Matchen mot Vänersborg inställd

Söndagens match mellan Örebro SK och IFK Vänersborg är inställd p.g.a. sjukdom i Vänersborg.

 

– Det är alltid tråkigt att ha folk borta, men man kan inte dra kortet och ställa in varje gång man har någon förkyld. Det är skillnad om det är konstaterade coronafall. Vi har spelat matcher trots att vi haft spelare borta och Robin Folkesson har spelat när han varit förkyld. Det kanske inte heller är optimalt, men man kan inte hålla på att ställa in hela tiden när det redan är så tajt, säger Niclas Holmgren, tränare i Örebro.

– Det känns också jäkligt konstigt, att det plötsligt ska spelas en fyrnationsturnerings med risk för smittspridning när landslaget inte varit samlat på två år och vårt schema redan är så tajt. Helt onödigt säger Niclas Holmgren om att förbundet genomför en 4-nationersturnering i Nässjö i januari med ett längre uppehåll när varje dag just nu behövs för matchflyttar.

– Det börjar bli parodi faktiskt. Det finns en gräns på hur tätt och intensivt det får bli utan risk för belastningsskador. Vi har så klart uttryckt vår oro över alla matchflyttar till förbundet som vi anser borde ställa in den planerade 4-nationers turneringen i Nässjö i januari för att frigöra datum så att matcherna kan spridas ut över längre tid. Vi har den största av respekt för Covid-19, samtidigt borde vi kunna vara mer öppna för lösningar med att ta in spelare från junior- och u-lagen i respektive förening. Man kanske blir lite mer orutinerade och svagare på kort sikt, men frågan är om nuvarande lösning är bättre för sporten, intresset och belastningen på spelarna säger Johan Allansson på Örebros kansli. Jag tror inte vi är ensamma om att ifrågasätta det här landslagsuppehållet, eller jag vet att vi inte är det. Jag hoppas att förbundet gör det enda rätta och ställer in landslagssamlingen avslutar Johan.

Nytt datum för matchen mot Vänersborg är måndag 17/1. Matchstart 19:00.

Matchschemat den närmaste tiden ser alltså ut enligt nedan:

6/1 Västerås SK borta

8/1 SAIK hemma

10/1 IFK Motala borta

12/1 Edsbyn borta

15/1 Tellus hemma

17/1 IFK Vänersborg hemma