Matchdagskrönikan: Bandyfrån min synvinkel

Tisdagens matchkrönika är signerad ingen mindre än ÖSK Alliansens ordförande Jerker Lindgren.

 

Eftersom jag växte upp i Västra Frölunda under 70-80 talet så var min erfarenhet av bandy begränsad. I och för sig hade jag nära till Ruddalen där det spelades bandy och SK Höjden hade sina hemmamatcher där. Men det var inte så att jag gick och tittade. Jag såg ibland bandy på TV och självklart fanns det spelare som jag kunde namnen på, såsom ”Bempa” Eriksson och ”Pinnen” Ramström. Mitt stora idrottsintresse handlade i stället om handboll där jag hade förmånen att bli svensk juniormästare 1980 med Västra Frölunda IF.

Det var inte förrän 1992 som jag fick ett stort bandyintresse. Anledningen var att jag fick möjligheten att börja arbete hos ÖSK Ungdom och förutom handbollen fick jag som tjänsteman ett ansvar för bandyn i föreningen. Detta årtionde då jag arbetade i föreningen var fantastiskt för oss som höll på med bandyn i Örebro SK. Vi växte och väldigt många barn och ungdomar fick möjligheten att spela bandy. Många var de ledare som var med och som hade ett stort hjärta och engagemang. Där fanns bl a Gudmund Knutsson, Christer Blohm, Kent Sundin, Lars ”Lalla” Nilsson, Björn Sääw, Christer Larsson, Mats Öhman, Fredrik Falklöf, C-G Eklund, Tomas Sjöström och Lennart ”Köttis” Söderkvist för att nämna några.

Jerker Lindgren, ordförande ÖSK Alliansen

Men den största profilen var ändå ungdomsklubbens egna materialare Carl-Erik Broman – en verkligt unik personlighet. Vi startade Bandy 3:an och Bandy 5:an, Broman Cup för 7-mannalag och KOSA Natta för 11-manna lag. Ja, kreativiteten var fantastisk. Jag lärde mig upptäcka sporten inifrån och vilken skönhet det var att se dessa fantastiska skridskoåkare virvla runt på isen. Det fanns också en folkrörelsekänsla i engagemanget. Det viktiga var inte pengar och att bli proffs, utan kärleken till sporten.

Min äldste son Marcus började spela bandy i P-88 och var med i flera år. I det laget fanns flera duktiga spelare med. En av dessa var Erik Säfström. Men det fostrades flera duktiga spelare denna period som senare har varit roligt att följa som t ex Robin Sundin, Jesper Eriksson och Patrik Sjöström. Nu är ÖSK Bandy tillbaka i finrummet. Det tycker jag är oerhört roligt och jag hoppas att laget och föreningen kommer göra en bra säsong.

Heja sportklubben!!