Kontraktsförlängningar

Örebro kan idag glädjande meddela att tre unga och mycket utvecklingsbara spelare med stor potential har förlängt sina kontrakt med oss. Sportchef Johan Blom berättar här mer om kontraktsförlängningarna.

 

Förlängning: Arvid Karlsson

Johan Blom: Arvid är ju i grund och botten back men har i år mest huserat på det defensiva mittfältet och visat att han klarar av även det väldigt bra. Fortfarande ung och kan bli ännu bättre. Det sköna med Arvid är att man vet verkligen vad man får av honom, han har superbra inställning och är duktig på att ta rätt beslut på isen och spela enkelt. Sen att det en riktigt bra kille som är enormt uppskattad i omklädningsrummet, något som också betyder mycket. Det känns superskönt att veta redan nu att vi har med Arvid på tåget nästa säsong. Kontraktet är skrivet på 3 år (1+2).

 

Förlängning: Vilgot Sjölander

Johan Blom: Vilgot har bara blivit bättre och bättre sen han kom till oss från Nora för ett par år sedan och jag är saker på att utvecklingen kommer fortsätta uppåt i många år till. Vilgot är kanske den i dagens trupp som anpassat sig snabbast till Elitseriebandy och verkligen tagit för sig på högsta nivå vilket är enormt roligt att se. Tidigare har han varit mest inriktad på det defensiva spelet men nu också visat att han hanterar det offensiva spelet riktigt bra, något som man kan se tydligen på målproduktionen under säsongen. Sen är det såklart extra roligt att kunna behålla lokala spelare i truppen, det är så vi vill bygga upp framtiden. Kontraktet är skrivet på 3 år (2+1).

 

Förlängning: Jakob Sjölander

Johan Blom: Riktigt stark förlängning för oss tycker jag själv. Ung spelare från närområdet som fått känna på spel i U21-landslaget, att vi kan behålla Jakob hos oss i ytterligare tre säsonger är väldigt skönt. Jakob är också en spelare där utvecklingen går spikrakt uppåt. Både han och hans bror är superproffsiga och har helt rätt inställning till varje träning och match. Jakob är en vass avslutare som jobbar stenhårt varje sekund på isen. Det är kul att Jakob tror på det vi håller på med och ser Örebro som det bästa valet för sin karriär, det är ett tecken på att tränararna och klubben i stort är på rätt väg. Kontraktet är skrivet på 3 år (2+1).

 

Blom låter samtidigt meddela att ett hårt arbete pågår i kulisserna med att bygga ett starkt lag inför säsongen 2022/23, oavsett serietillhörighet.