Klar förlust i toppmötet

Örebro hade inte mycket att sätta emot TB Västerås i toppmatchen under fredagen i ABB Arena Syd. En poäng skiljde lagen åt inför matchen. En poäng skiljer efteråt men till TB:s fördel.

 

– Vi gör ingen bra match, inte mycket stämde och vi gör det enkelt för TB att straffa oss. I andra halvlek gör vi det mycket bättre men då är matchen redan förlorad. Just nu känns det bara skönt att vi får spela match igen redan imorgon så att vi kan ta revansch på oss själva efter ikväll summerar Örebros tränare Patrik Sjöström.

Nej, Örebro hade en tuff fredag på ABB Arenas stora is. Laget inledde dock bäst och skapade 2-3 riktigt bra lägen i inledningen av matchen varför Örebros kvitteringsmål på hörna genom Nico Nevalainen i matchminut 13 kändes rättvist. Att Örebro inte gjorde något mål till här kan TB tacka Benjamin Pizzoni-Elfving i målet för.

Efter Örebros kvittering gick det dock väldigt snabbt. TB gjorde 3 – 0 på dryga 10 minuter när man framför allt straffade Örebro på dess egna bolltapp och spretighet. Hemmalaget åkte mer skridskor och det gav minst sagt maximal utdelning. Inte ens en timeout i det här läget där en vansinnig Simon Folkesson sade ett par väl valda ord, kunde rädda Örebro den här kvällen.

När lagen gick till halvtidsvila stod det 7 – 2 på resultattavlan och TB hade gjort osannolika 7 mål på 7 skott, surrealistiskt  men spelande för hur det såg ut ute på isen på Örebros planhalva under första halvlek. För framåt skapade man många möjligheter att göra mål på men Pizzoni spelade stabilt och svarade för flera svettigt räddningar.

Vad som sades i Örebros omklädningsrum i halvtid lämpar sig inte i text här men det gav i alla fall resultat. För även om matchen var förlorad så spelade Örebro upp sig rejält i andra halvlek, skapade återigen en hel del bra målchanser och defensivt höll man TB stången med en helt annan närvaro. Låt gå att TB säkert slog av något på takten.

Örebro vinner andra halvlek med 2 – 1 men det är en klen tröst denna fredag då matchen kan bli helt avgörande för tabellutgången. Det är dock det minsta problemet nu. Nu handlar det om att hitta spelglädjen igen och att agera som en enhet, ett lag ute på isen. Annars kan det bli en jobbig tid framöver. Det var en riktig käftsmäll, men Örebro har rest sig förr. Vi ger aldrig upp!

Vi väljer att plussa lite extra för tremålsskytten Nico Nevalainen i Örebro. I hemmalaget TB gör Pizzoni-Elfving en stark insats i mål tillsammans med Edvin Porswald.

Matchfakta

Höjdpunkter från matchen