Kommer första segern mot Bollnäs?

Imorgon onsdag gästar Bollnäs Bandy Behrn Arena för match i omgång 8 av herrarnas Elitserie. Gästerna har precis som Örebro varit relativt nederlagstippade inför den här säsongen och startat en ny resa med ett ungt lagbygge.

Man har dock slagit experterna på näsan och gjort det riktigt bra hittills och står inför morgondagens match på 7 poäng. Stor del i Bollnäs framgång har Örebrofostrade målvakten Erik Persson haft. Med förtroendet som tydlig etta har han vuxit enormt och hållit en mycket hög klass som gett Bollnäs en helt annan trygghet i försvarsspelet.

Foto: Kenta Jönsson

Annars är så klart den största profilen och den som styr spelet, rutinerade Hans Andersson, ny från Edsbyn. Andersson som lämnade Edsbyn under uppmärksammade former inför den här säsongen efter 22 säsonger i Edsbyn med en avstickare som proffs till Ryssland. Han tillför enorma mängder rutin till det unga Bollnäslaget. I Bollnäs återfinns också en av förra säsongens målkungar från ÖSK, Saku Hämäläinen, som hittat sin nya klubb uppe i Hälsingland dit han flyttat med brodern Riku, den senare kanske den största talangen av bröderna (Saku, Nico och Riku).

Tränar laget gör Bollnäslegendaren Andreas Westh och han har så klart satt sin prägel på laget vars främsta styrka hittills har varit den tighta defensiven framför Erik Persson i mål.

Örebro krigade till sig säsongens första poäng när man spelade 4 – 4 borta mot Hammarby i dess hemmapremiär på Zinkensdamm. Och det är inte en poäng man behöver be om ursäkt för. Med lite mera flyt så hade man vunnit, å andra sidan kunde det också ha blivit noll om inte en utmärkt Joakim Bergqvist nekat Ivan Lebedev segerjubel i matchens absoluta slutskede. En stark defensiv insats av Örebro sett över 90 minuter och man visade upp disciplin och tålamod i det offensiva spelet, kort och gott var det mindre stress och mer klokhet i det man gjorde ute på isen, elitseriekostymen börjar sakta men säkert att passa allt bättre på Örebro.

Mot Bollnäs, ja, i varje enskild match, kommer just denna glöd, disciplin och bestämdhet, vara avgörande för utgången i matcherna. Det här hårda jobbet för varandra, den där klokheten i besluten som tas, kommer att bli så oerhört viktigt framöver, nu närmast mot Bollnäs vars främsta styrka hittills varit just dess målvakts- och försvarsspel och då krävs det tålamod i anfallsspelet och disciplin i avsluten. Vi tror att det kommer att bli en jämn och spännande match mellan två lag som är tighta i sin defensiv på egen planhalva. En nyckel är att inte låta Hans Andersson vrida och vända för mycket, när han får möjlighet att styra Bollnäs spel är dom riktigt bra.

Matchen startar klockan 19:00. Om du inte kan vara på plats så sänds matchen på Sportbladet. Du kan också följa den via elitrapport.

Under tisdagskvällen kommer också en PLAY intervju med Bollnäsfostrade Örebrospelaren Jacob Edström. Håll utkik i SoMe!