Inflör slutspelet: TB Västerås

Det är torsdag och vi avslutar veckans genomgång av slutspelslagen i Supercupen med TB Västerås, det lag som kanske imponerat mest av alla under försäsongen.

TB kommer in i den här säsongen på ett i bandySverige lite tomt och annorlunda sett, utan den karismatiske eldsjälen ”Pinno” som så tragiskt rycktes från oss när han gjorde det som han älskade allra mest, höll på med bandy och utvecklingen av unga spelare.

Därmed tar man avstamp från scratch med andra ledare som nu skall förädla det ”Pinno” byggt upp under som mångårig eldsjäl och tränare i TB Västerås.  Och vad är det då han har byggt? Först och främst är det ett skridskoskickligt lag som är mycket svårslagna på den stora isen hemma i ABB Arena som Johan Söderström nu basar för. Andra kvaliteter laget besitter är en hög individuell, teknisk skicklighet.

I Supercupens gruppspel gick man rent med segerraden;

Tellus (9 – 1) – Västanfors (10 – 3) – Kalix (5 – 2)

Utöver det har man vunnit den egna internationella turneringen Skärås Cup där man i finalen vann med 4 – 2 över Solberg från Norge.

Bildlån: vlt.se

TB är så klart ett lag med sina VSK lån och ett när man inte har tillgång till dom. Det troliga är dock att Benjamin Pizzoni-Elfving, U-21 landslagets målvakt och ständig tvåa i VSK bakom omutlige Henrik Kjellson, vaktar målet i alla matcher där spelschemat inte krockar med VSK:s. Således lär han agera burväktare i Supercupens slutspel, precis som han gjort i alla matcher i gruppspelet. Däremot är det oklart om talangen Kasper Sandgren släpps ner till helgens matcher i Karlstad. Det troliga är dock att man kommer med bästa möjliga lag då VSK har matchfritt fram till Elitseriepremiären.

Och det är självklart att lagets styrka höjs avsevärt med dessa båda spelare i matchtruppen. Men man ska så klart inte stirra sig blind på dom. Edvin Porswald har ju kanske varit hela gruppspelets bästa spelare och är ett ständigt hot för motståndarna. Med i laget finns nu också den från Örebro värvade Emil Juhlén som sitter inne på viktig rutin från flera säsonger i Elitserien. Nämnas bör också Figge Nilsson som kanske är den spelare i TB som har absolut störst potential.

Emil Juhlén i Örebrodressen förra säsongen

Det som framför allt definierar TB den här säsongen och som man har sett i spelmönstret under hela försäsongen, är att man vill vara ett mer spelande lag och komma bort från epitet ”kör, bara kör”. Det är kort sammanfattat lite mera tanke bakom allt och hittills har det sett lovande ut.

TB möter i sin semifinal Örebro klockan 11:30 på lördag.