I Blickgånget: Löken aka Henrik Löfvendal

Redaktionen ringde upp Boltics tränare Henrik Löfvendal som ju är ett välbekant ansikte i Örebroleden med ett förflutet som både spelare och ledare i klubben. Nu basar han över klassiska Boltic som Örebro möter på fredag.

 

Jaha, Henrik. Tuffa dagar för Boltic kring jul- och nyår. Förlust mot ÖSK och oavgjort mot LAIK?

– Ja, jo lite så. men det är en tight serie och vad som helst kan hända, ingen går säker och alla kommer fortsätta att plocka poäng av varandra.

Berätta mer om den sjuka upphämtningen i Lidköping, moralbyggande?

– Så klart är det så, men om man ser till hela matchen så ska vi vinna. Vi missar en straff i första, har två skott i ribban, ett i stolpen, 22 skott på mål och 14 hörnor. I andra halvlek var vi enbart på LAIK:s planhalva känns det som. Sen gör dom det riktigt bra defensivt och Sandsjö är bra i mål. Sen att vi gör 3 mål på 2,30 är ju helt otroligt. Det måste vara något slags rekord.

Nu väntar Örebro på nytt i en häftig match. Dina tankar inför matchen?

– Ska bli jätte kul,  det kommer att bli mycket folk och en häftig match, så får hoppas att vi får chansen att vinna denna match 😂😜.

Vad behöver ni ändra på för att få till en annan utgång?

– Inte jättemycket egentligen. ÖSK får momentum genom ganska många tveksamma domslut i förra matchen och när ÖSK får spela i ledning är de grymma, svårt att jaga ikapp när man blir utvisad och avblåst för offside.

Du var rejält kritisk mot domarna senast i Örebro, dom avgjorde väl knappast matchen?

– Haha, du har svaret ovanför. Får man med sig tveksamma domslut och tar ledningen så flyter det oftast på. Så som att en av era tränare sa: ”Det var en komfortabel seger”, för då såg vi två olika matcher . 

Vad tror du om kvällens match?

– Det blir en tight match där jag tror att ÖSK kommer att ha mer boll än sist.

Du var en av de som tippade Örebro till Elitserien. Tror du fortfarande att laget når dit?

Nej, tyvärr. Jag tror att motivation saknas.

Vilka spelare tycker du har varit bäst i serien så här långt?

– Svår fråga, men jag tycker att Filip Bergman hos er har varit grym. Lasse Bucht hos också. Sen har Rinat varit ruskigt bra också i Rättvik.

Avslutningsvis, kommer du att vara ett av namnen i Boltic Hall of Fame?

– Haha, kul kille du!

Tack Henrik och lycka till på fredag.