”Hoppas få se en reaktion på söndagen”

Det intensiva matchandet i herrarnas elitserien. Redan imorgon tisdag väntar ny match när formstarka Broberg/Söderhamn gästar Behrn Arena för match i omgång 10.

 

– Jag hoppas att vi får se en reaktion av den svaga insatsen mot Rättvik borta imorgon. Vi måste upp i nivå över 90 minuter. Man har inte råd att inte vara bra i 90 minuter i den här serien, i alla fall har inte vi det. Så jag hoppas att vi lyfter oss mangrant och spelar enklare, gör det vi är trygga i och bra på. Vi behöver hitta tillbaka till tryggheten och pondusen vi visade upp på Zinken och hemma mot Bollnäs. Den finns ju där i grunden, problemet för oss har varit att vi inte lyckats applicera den på varje match och varit för ojämna i våra prestationer. Men jag tror att Broberg kommer att få betala för det. Vi är rejält revanschsugna och behöver börja vinna matcher nu, det får kosta lite helt enkelt säger Johan Allansson ledare i Örebro.

Ja, gästande Broberg har inlett säsongen riktigt starkt och bara förlorat mot ett stjärnspäckat AIK borta och mot Motala hemma i premiären. Martin Söderberg är klinisk i sina avslut längst fram, Adam Wijk har varit riktigt bra från sin position som ytterhalv och längst bak har Max Bergström agerat stabilt i målet. Daniel Skarps har fått Broberg att ha en högre och jämnare lägstanivå och det stavas framför allt en mer målmedveten och hårdare försäsongsträning. Alla är bättre grundtränade den här säsongen och det har gett resultat ute på isen.

I laget återfinns också två spelare med bakgrund i Örebro. Dels Örebrofostrade Jesper Öhrlund, men också Bollnässonen Mattias Brolin Munther som gjorde ett par säsonger i Örebro för några år sedan. Andra intressanta spelare är norske Fritiof Hagberg och finske Jakko Hyvönen på mittfältet. Broberg har träffat rätt och har en bred trupp som kan gå långt i år om man fortsätter att leverera den bandy som man har gjort hittills. Det blir en tuff men inspirerande uppgift för Örebro som jagar säsongens första seger.

BM i Örebrotröjan under match mot KVBS i september 2017.

För att det skall så in så krävs att alla spelare presterar från första till sista man. Som nykomling har man inte råd att inte vara bra, då straffas man per omgående. Försvarsspelet har suttit där sedan SAIK borta, där är man trygga och stabila och Sebastian Eriksson har hittat rätt nivå och styr backlinjen på ett fint sätt. Däremot måste man få ordning på det offensiva spelet som inte varit tillräckligt bra för Elitserien så här långt. Laget skapar förvisso en hel del chanser, i synnerhet på fasta situationer, men där han man inte levererat och då blir det jobbigt. Man måste få igång målskyttet, göra dom där enkla brunkarmålen som det görs så mycket av i Elitserien, kort och gott måste man ha större sinnesnärvaro där ute och vara mer desperata i motståndarnas straffområde.

Örebro kan absolut vinna mot Broberg men det kommer att krävas en stark prestation där spelare som Simon och Robin Folkesson går i bräschen med sin vinnarmentalitet. Nyckeln blir att bjuda på så lite ytor som möjligt bakåt och sedan spela smart och disciplinerat med noggrannhet när man har bollen och skall anfalla. Det är dags för säsongens första seger nu, kom ner till hallen och stötta laget, ert stöd gör skillnad!

Kan du inte vara på plats så sänds matchen på Sportbladet. Du kan också följa den via liverapportering på NA eller på elitrapport.

Till den här matchen har vi också uppdaterat biljettpriserna, kolla vår biljettsida för mer information.